Immo in Soignies onder de loep

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
19 februari 2021

Immo in de provincie Henegouwen

De huizenprijzen van immo in Henegouwen variĂ«ren sterk volgens de arrondissementen en de belangrijkste verschillen laten zich duidelijk merken in Soignies (Zinnik), een Middeleeuws stadje in hart van Henegouwen. De goedkopere rijtjeshuizen zijn erg in trek bij kandidaat-kopers, terwijl je voor duurdere alleenstaande huizen al snel een stuk meer betaalt.

Grimbergen

Het stadje Soignies

Soignies is een klein, Franstalig stadje dat in het hart van de provincie Henegouwen ligt. Soignies is een erg oude stad die reeds gesticht werd in de 7e eeuw. Ondanks de stedelijke ontwikkeling heeft de stad toch haar Middeleeuwse structuur behouden. Vanuit de lucht kan je nog gemakkelijk de circulaire structuur herkennen en ook de oude stadsmuren van Soignies herinneren aan het Middeleeuwse tijdperk. Bovendien heeft Soignies veel van zijn folklore bewaard en kan je er nog artisanale kwaliteitsproducten verkrijgen. De stad wordt bovendien beschouwd als Europees centrum van de bekende blauwe hardsteen. Ook de vele historische gebouwen maken Soignies zeker het bezoeken waard.

Immo in Soignies

  • Rijtjeshuizen

Net zoals in de rest van het immo landschap van Henegouwen, zijn de panden die het minst waard zijn erg aantrekkelijk omwille van hun lage kostprijs. De prijzen van kleine woningen zijn stabiel gebleven sinds het begin van de financiĂ«le crisis en dit type vastgoed verkoopt dan ook het best en het snelst. Bovendien hebben de rijtjeshuizen van Soignies als voordeel dat ze zich dichtbij het station en belangrijke verkeersassen bevinden. Voor een rijtjeshuis in Soignies betaal je gemiddeld 125.000 tot 150.000 euro, afhankelijk van de staat waarin ze zich bevinden.

  • Alleenstaande huizen

Ook alleenstaande huizen van 200.000 Ă  250.000 euro of minder, worden gemakkelijk verkocht op de immo markt van Henegouwen en in Soignies. Aangezien alleenstaande huizen steeds populairder worden, is er voor dit type pand echter wel een prijsstijging merkbaar. De prijzen voor alleenstaande huizen met bijzondere eigenschappen lopen al snel op tot 350.000 Ă  400.000 euro en zijn dus onbetaalbaar voor de meeste kandidaat-kopers.

  • Appartementen

De goede energieprestaties van appartementen zijn vandaag een reden geworden waarom appartementen het zo goed doen op de immo markt van Henegouwen. Oude appartementen die gerenoveerd moeten worden, zijn niet door alle kandidaat-kopers even geliefd omwille van de renovatiekosten. Nieuwbouw appartementen zijn dan weer erg in trek bij investeerders, vooral als de verkoopprijs aantrekkelijk is. De vraag naar appartementen die meer dan 1.500 euro per vierkante meter kosten is veel kleiner en zulke appartementen worden dan ook amper gekocht in Soignies en omgeving.

Dit artikel delen

Suggesties voor u