Immo in Tienen

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
19 februari 2021

Wonen in de suikerstad

Tienen ligt tussen het Hageland en Haspengouw, pal op de grens van Vlaams-Brabant met Limburg en Wallonië. De stad strekt zich uit over meer dan 7.000 hectaren en telt bijna 33.000 inwoners. Voor buitenstaanders is Tienen in de eerste plaats bekend om zijn suikerklontjes, maar de stad heeft meer te bieden. Immo in Tienen is betaalbaar en ook de huurprijzen zijn laag in vergelijking met andere steden. 

Paysage du Borinage

Immo in Tienen: jonge gezinnen warm maken

Op vlak van wonen heeft Tienen duidelijk enkele troeven in de hand. Het stadsbestuur van de suikerstad besteedt veel aandacht aan de woonkwaliteit en streeft naar een gezonde mix van jongeren en senioren. Een van de belangrijkste aandachtspunten is het aantrekken van jonge gezinnen aangezien die minder goed vertegenwoordigd zijn. Immo in Tienen wordt dan ook overheerst door senioren.

Immo in Tienen is relatief goedkoop

Bouwgrond is in Tienen goedkoop. De prijs per vierkante meter stijgt minder snel dan in andere steden. Dat geldt zowel voor grote, kleine als middelgrote woningen en ook appartementen. Tijdens de periode 2005-2010 zijn de verkoopprijzen per vierkante meter van immo in Tienen verdubbeld. De prijzen voor bouwkavels, woningen en villa’s in de deelgemeenten liggen heel wat hoger dan het gemiddelde. Dat maakt het vastgoed in Tienen ook financieel interessant.

Wonen te midden van een oase van rust

De stad is centraal gelegen en garandeert een vlotte toegankelijkheid. Bovendien is het een bruisende stad waar iedere week wel iets te beleven valt. Dankzij de ligging is Tienen een ideale uitvalsbasis waar het aangenaam en rustig wonen is. Het Hageland en ook Haspengouw staat bekend om zijn mooi landschappen en glooiende heuvels. Je moet de omgeving vast en zeker eens met de fiets verkennen via een van de vele fietsroutes.

Bruisende stad 

Dat er in Tienen veel te beleven valt, is een understatement. Gedurende heel het jaar vinden er festiviteiten plaats. In het cultureel centrum kan je terecht voor verschillende voorstellingen en komen de cultuurliefhebbers ruimschoots aan hun trekken met toneel, muziek, cabaret en tentoonstellingen. De paardenprocessie (op paasmaandag) is een attractie op zich en lokt volg van heinde en verre. Het beeldt de totstandkoming uit van de Kerk van de Goddelijke Zaligmaker. Verder is Suikerrock uitgegroeid tot een vaste waarde in de Belgische festivalzomer. 

Dit artikel delen

Suggesties voor u