Immo in Tongeren

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
15 januari 2021

Wonen in de oudste stad van België

Als mensen aan Tongeren denken, komen Ambiorix en het Romeinse verleden als eerste voor de geest. Het is een belangrijke troef van de stad, maar Tongeren heeft meer te bieden. Er worden veel inspanningen geleverd om immo in Tongeren aantrekkelijk te maken. En met succes zo blijkt. Stadsvernieuwing is een van de speerpunten binnen het beleid van de ‘oudste stad van België’.

Platteland

Immo in Tongeren voor alle bevolkingsgroepen 

De stad doet er alles aan om woningen voor alle leeftijdscategorieën en budgetten aantrekkelijk te maken. Naast eigen investeringen werkt de stad nauw samen met private initiatiefnemers om ontwikkelingen en vastgoedprojecten te realiseren. Investeringen in openbare ruimte en stadsvernieuwingsprojecten zorgen voor een opwaardering van buurten en creëren zowel ontmoetingsplekken voor bewoners als nieuwe verbindingen tussen stadsdelen.

Focus op een aangename woonstad 

Tongeren is een stad met gezellige pleinen, groene elementen, stadsparken en met een ruim winkelaanbod. In het licht daarvan is het voor het stadsbestuur belangrijk om immo in Tongeren op te waarderen. Ook voor jonge gezinnen en tweeverdieners moet Tongeren een aangename woonstad zijn. De stad telt ongeveer 30.000 inwoners en ieder jaar gaat het bevolkingsaantal er lichtjes op vooruit. Het beleid werpt dus zijn vruchten af.

Ambiorix en het Gallo-Romeins museum

Het centrum van Tongeren bestaat uit de Grote Markt en het Stadhuisplein. In het midden van de Grote Markt staat het standbeeld van Ambiorix trots te pronken. Ambiorix heeft een belangrijke rol gespeeld ten tijde van het Gallo-Romeinse Rijk en was een van de twee koningen van de Eburonen die door Caeser werd benoemd. Om die belangrijke periode van de stad te eren, kan je in Tongeren het Gallo-Romeins Museum bezoeken. Het trekt heel wat toeristen die geïnteresseerd zijn in de rijke geschiedenis van Atuatuca Tungrorum (de vroegere Latijnse naam).   

Heerlijk vertoeven in Haspengouw

Tongeren ligt in de landelijke regio Haspengouw die naam en faam heeft vergaard voor zijn fruitteelt. Het glooiende landschap spreekt tot de verbeelding en je kan er dan ook naar hartenlust wandelen. De fietsroutes behoren tot de meest populaire in Vlaanderen. Tijdens en na de inspanning kan je bovendien genieten van al het culinaire lekkers dat de regio te bieden heeft. 

Dit artikel delen

Suggesties voor u