Immo in Wezembeek-Oppem

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
2 februari 2021

Wonen in de rand rond Brussel

Wonen vlakbij Brussel, maar toch rustig? Dan zit je goed in Wezembeek-Oppem! Met zijn kleine 14.000 inwoners is het een rustige gemeente, die met zijn ligging ten oosten van Brussel bovendien vlot bereikbaar is. Het is dan ook de ideale gemeente voor wie in de rand rond Brussel wil wonen, maar die de drukte van de hoofdstad liever vermijdt.

Wezenbeek Oppem

Wezembeek-Oppem: even voorstellen

Wezembeek-Oppem is gelegen ten oosten van Brussel, in de provincie Vlaams-Brabant. De gemeente telt een kleine 14.000 inwoners. Door zijn ligging bij Brussel is het er erg verstedelijkt en verfranst. Het is dan ook de enige faciliteitengemeente die niet aan het Brussels Hoofdstedelijk Gewest grenst. Cultuurliefhebbers ontdekken in de gemeente allerlei bezienswaardigheden zoals de Sint-Pieterskerk of de witgekalkte hoeve de Kam. Sportliefhebbers kunnen dan weer hun hartje ophalen in de sporthal.

Wonen in Wezembeek-Oppem

Wie in Wezembeek-Oppem wil gaan wonen, die zal een behoorlijk mondje Frans moeten spreken. De gemeente is immers sterk verfranst. Toch kunnen Franstaligen en Nederlandstaligen het in de gemeente goed met elkaar vinden.

Wezembeek-Oppem is een bruisende gemeente, en het gemeentebestuur doet er alles aan om dat zo te houden. Zo zijn er doorheen het jaar tal van activiteiten waar de inwoners meer dan welkom zijn. Daarnaast werkt de gemeente constant aan een betere leefbaarheid: zo werd onlangs het park van de Beekstraat officieel ingehuldigd.

Qua bereikbaarheid kan je het trouwens niet beter treffen. Tramlijnen stellen de gemeente in verbinding met Brussel en omliggende gemeenten. Ga je liever met de auto, dan ligt de Brusselse ring werkelijk vlakbij. Ideaal dus voor wie in de omgeving van Brussel werkt. Ook de E19 richting Antwerpen, de E40 richting Luik en de E314 richting Limburg zijn nooit veraf.

Immo in Wezembeek-Oppem

Wonen op een boogscheut van Brussel, dat heeft natuurlijk ook zijn prijs: immo in Wezembeek-Oppem is duur. Voor een woning betaal je er gemiddeld 360.700 euro, voor een appartement betaal je ongeveer 253.000 euro. De prijzen liggen daarmee boven het Vlaams gemiddelde, maar in lijn met het gemiddelde in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Dit artikel delen

Suggesties voor u