Immo in Willebroek: Tussen Antwerpen en Brussel

Geschreven door Logic-Immo.be
10 maart 2021

Willebroek: de ideale locatie voor mobiele werkers

Willebroek is gelegen nabij de Rupel en wordt doorklieft door het Zeekanaal Brussel-Schelde. Willebroek ligt vlakbij Mechelen en bijna exact tussen Antwerpen en Brussel. Het is dus een ideale locatie voor mobiele mensen. Willebroek is overigens een gemeente met veel groen, cultuur en watersport.

Willebroek

Wonen in Willebroek: lekker groen en veelzijdig

Willebroek dankt zijn naam aan domeinbos Het Broek, dit is een groot bos waar de grootste tamme kastanjeboom van het land huishoudt. Vroeger was deze plaats één gigantisch dampend moeras en droeg het de naam ‘het Wilde Broek’. Vandaar de hedendaagse naam: Willebroek. Nu kun je er gezellige wandelingen maken en de natuur bewonderen.

Dit prachtig stukje natuur is thans niet de enige troef van Willebroek. Willebroek is de thuishaven van Klein-Willebroekeen charmante jachthaven met een sashuis uit 1608. Verder vinden we er de vredesbrug terug over het Zeekanaal Brussel-Schelde. Dit is een industriële hefbrug en wordt ook wel eens ‘de brug der zuchten genoemd’. Daarnaast kan je er altijd een bezoekje brengen aan het fort van Breendonk dat tijdens de Tweede Wereldoorlog gebruikt werd door de nazi’s als concentratiekamp.

Wonen in Willebroek: een paradijs voor roeiers

Willebroek heeft ook kaas gegegeten van roeien en kajakken. Ze zijn al enkele malen gastheer geweest van het wereldkampioenschap roeien en talrijke andere roei- en kajakwedstrijden. Deze gaan voornamelijk door in domein Hazewinkel, dit is een wedstrijdbaan voor roei- en kajaksport.

Vastgoedprijzen in Willebroek

Voor een appartement in Willebroek betaal je gemiddeld zo’n € 215.000. De prijs hiervan is 5% gestegen tegenover het vorige jaar.

Opvallend is dat een woning in Willebroek goedkoper is. Daarvoor tel je maar liefst gemiddeld zo’n € 203.000 neer. Deze prijs is iets sterker gestegen tegenover het voorgaande jaar dan appartementen. Ongeveer 6%.

Als je toch graag wat meer spendeert, is een villa kopen in Willebroek nog altijd een optie. Een villa kostte daar gemiddeld een goede € 240.000 in 2014. Dat is een daling van 32% tegenover 2013! Als je dus op zoek bent naar een kans, hier heb je ‘m! Ook ten opzichte van zijn buurtgemeenten is een villa in Willebroek een koopje. De eerstvolgende goedkope gemeente in de buurt is Mechelen met een gemiddelde vastgoedprijs van € 343.000.

Dit artikel delen

Suggesties voor u