Een uitgebreid cultureel aanbod, een uitgestrekt natuurpatrimonium en goed bewaard bouwkundig erfgoed: dat er veel vraag is naar vastgoed in kustgemeente Koksijde, is niet vreemd. Ook benieuwd naar het immo-aanbod in Koksijde? Lees dan snel verder.
Aan het hedendaagse Koksijde is een hele evolutie voorafgegaan. Wulpen, een van de deelgemeentes van Koksijde, bestaat al sinds 961. In die tijd was het een klein vissersdorpje. Vanaf 1150 is er sprake van ‘Coxhyde’, waarschijnlijk vernoemd naar de kokkel (een mossel) en een ankerplaats (‘yde’). Eind negentiende eeuw wordt Koksijde geleidelijk aan een toeristische gemeente, gestimuleerd door de aanleg van allerlei verbindingswegen. Na de Eerste Wereldoorlog krijgt ook andere infrastructuur een boost: er komen nieuwe woonwijken, straten, en water en elektriciteit voor iedereen. Vandaag is Koksijde een bruisende kustgemeente met ruim 22.000 inwoners.
De Hoge Blekker, een echte blikvanger in Koksijde, is met 33 meter de hoogste duin van de Vlaamse kust. Samen met de uitgestrekte natuurgebieden maken de duinen van Koksijde ook een echt wandelparadijs. Liefhebbers van cultuur en erfgoed kunnen dan weer hun hart ophalen aan de vele musea, zoals het Abdijmuseum Ten Duinen 1138, het Nationaal Visserijmuseum, het Paul Delvauxmuseum, enzovoort. Maar laten we vooral de belangrijkste troef van Koksijde niet vergeten: het strand natuurlijk, dat bij eb tussen 250 en 700 meter breed is.
Koksijde heeft een eigen station en is met het openbaar vervoer dus gemakkelijk te bereiken. Bovendien is de gemeente verbonden met omliggende kustgemeentes via de kusttram. Met de auto is Koksijde dan weer te bereiken via de E40 en de N8.
Vergeleken met de andere kustgemeentes zijn de vastgoedprijzen in Koksijde vrij gemiddeld, dan wel iets duurder dan gemiddeld: