Immo Koksijde

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
19 februari 2021

Heerlijk toeven aan zee

Een uitgebreid cultureel aanbod, een uitgestrekt natuurpatrimonium en goed bewaard bouwkundig erfgoed: dat er veel vraag is naar vastgoed in kustgemeente Koksijde, is niet vreemd. Ook benieuwd naar het immo-aanbod in Koksijde? Lees dan snel verder.

Koksijde

‚ÄėCoxhyde‚Äô

Aan het hedendaagse Koksijde is een hele¬†evolutie¬†voorafgegaan. Wulpen, een van de deelgemeentes van Koksijde, bestaat al sinds 961. In die tijd was het een klein vissersdorpje. Vanaf 1150 is er sprake van ‚ÄėCoxhyde‚Äô, waarschijnlijk vernoemd naar de kokkel (een mossel) en een ankerplaats (‚Äėyde‚Äô). Eind negentiende eeuw wordt Koksijde geleidelijk aan een¬†toeristische¬†gemeente, gestimuleerd door de aanleg van allerlei verbindingswegen. Na de Eerste Wereldoorlog krijgt ook andere infrastructuur een boost: er komen nieuwe woonwijken, straten, en water en elektriciteit voor iedereen. Vandaag is Koksijde een bruisende¬†kustgemeente¬†met ruim 22.000 inwoners.

Wonen in Koksijde: natuur en cultuur

De Hoge Blekker, een echte blikvanger in Koksijde, is met 33 meter de hoogste duin van de Vlaamse kust. Samen met de uitgestrekte natuurgebieden maken de duinen van Koksijde ook een echt wandelparadijs. Liefhebbers van cultuur en erfgoed kunnen dan weer hun hart ophalen aan de vele musea, zoals het Abdijmuseum Ten Duinen 1138, het Nationaal Visserijmuseum, het Paul Delvauxmuseum, enzovoort. Maar laten we vooral de belangrijkste troef van Koksijde niet vergeten: het strand natuurlijk, dat bij eb tussen 250 en 700 meter breed is.

Koksijde heeft een eigen station en is met het openbaar vervoer dus gemakkelijk te bereiken. Bovendien is de gemeente verbonden met omliggende kustgemeentes via de kusttram. Met de auto is Koksijde dan weer te bereiken via de E40 en de N8.

Immo Koksijde: de vastgoedprijzen

Vergeleken met de andere kustgemeentes zijn de vastgoedprijzen in Koksijde vrij gemiddeld, dan wel iets duurder dan gemiddeld:

  • Woonhuizen:¬†319.167 euro
  • Appartementen:¬†251.290 euro
  • Villa‚Äôs:¬†431.236 euro
  • Bouwgrond:¬†430 euro¬†per vierkante meter
Dit artikel delen

Suggesties voor u