Immo Kortijk

Geschreven door Logic-Immo.be
19 februari 2021

Wonen in de Guldensporenstad

Kortrijk is een bekende centrumstad in Zuid-West-Vlaanderen met ruim 75.000 inwoners. In de geschiedenisles zal iedereen geleerd hebben dat hier in 1302 de Guldensporenslag plaatsvond. Maar vandaag staat Kortrijk bekend voor heel wat meer dan enkel die historische veldslag. Zo prijkt de stad bijvoorbeeld naast Sydney en Peking op de befaamde Designlijst van Unesco. Een blik op het immo-aanbod in Kortrijk. 

Kortrijk

Situering

Behalve ‘Guldensporenstad’ of ‘Groeningestad’ wordt Kortrijk ook de ‘stad aan de Leie’ genoemd. Kortrijk ontstond dan ook uit een Romeinse woonkern op de kruising van de Leie en twee Romeinse heirbanen. Tijdens de middeleeuwen groeide Kortrijk door de bloeiende laken- en vlasnijverheid uit tot een welvarende Vlaamse stad. Vandaag is het nog altijd een belangrijk centrum in de textielindustrie, al profileert Kortrijk zich al enkele jaren ook nadrukkelijk als ‘designstad’.

Naast het centrum bestaat de fusiegemeente Kortrijk uit de deelgemeenten Aalbeke, Bellegem, Bissegem, Heule, Kooigem, Marke en Rollegem. Kortrijk is evenwel niét gefusioneerd met de randgemeenten Kuurne en Harelbeke die samen een aaneengesloten stedelijk weefsel in de Leievallei vormen.

Met de nabij gelegen Franse stad Rijsel vormt Kortrijk ook een transnationaal Eurodistrict van in totaal 2,1 miljoen inwoners.

Cultuur in Kortrijk

Kortrijk is een historische stad met heel wat cultureel erfgoed. Tot de belangrijkste gebouwen en monumenten behoren onder meer het belfort, het Sint-Elisabethbegijnhof en de Broeltorens.

Maar ook voor wie het graag eigentijdser wil, valt er in Kortrijk heel wat te beleven. Cultuurliefhebbers kunnen hun hartje onder meer ophalen in de stadsschouwburg, Kunstencentrum Buda, Theater Antigone of concertzaal De Kreun. Op Hoog-Kortrijk vind je een groot bioscoopcomplex van Kinepolis. Wie van shoppen houdt, kan terecht in de talrijke winkelstraten en in shoppingcentra zoals de ‘K’ en Ring Shopping Kortrijk-Noord.

Immo Kortrijk: de vastgoedprijzen

Wie overweegt om vastgoed te kopen in de Guldensporenstad, moet rekening houden met deze gemiddelde prijzen:

  • Een gewoon woonhuis: 182.644 euro
  • Een appartement: 205.044 euro
  • Een villa: 454.133 euro
  • Bouwgrond: 137 euro per vierkante meter

Deze gemiddelde vastgoedprijzen zijn gebaseerd op officiële verkoopcijfers uit 2016. 

Dit artikel delen

Suggesties voor u