Immo Lier

Geschreven door Logic-Immo.be
19 februari 2021

Een huis of appartement kopen in Lier? Doen!

Lier is een aantrekkelijk stadje op de grens tussen de Kempen en de verstedelijkte Vlaamse Ruit. Er zijn dan ook heel wat redenen om een huis of appartement te kopen in de ‘Poort der Kempen’. Ontdek ze hier allemaal!

Lier

Poort van de Kempen

Het Kempenland is een van de grootste landstreken van België en Nederland. Het omvat het noorden en oosten van de provincie Antwerpen en het merendeel van Belgisch Limburg, alsook delen van de Nederlandse provincie Noord-Brabant. Ook enkele gemeenten in Vlaams-Brabant worden tot de Kempen gerekend. Hét kenmerk van de Kempen? De zanderige bodem, waardoor de Kempen tot omstreeks 1860 bedekt waren met heide, eikenbos, vennen en veengebieden.

Voor wie vanuit Antwerpen, Brussel of het westen van het land komt, is Lier de perfecte toegangspoort en uitvalsbasis om de Antwerpse Zuiderkempen te verkennen. Begin alvast met de mooie fietspaden langs de Kleine Nete!

Bereikbaarheid van immo in Lier

Lier zelf wordt niet ontsloten door een snelweg, maar ligt op zo’n 10 kilometer van de E313 (oprit Massenhoven) en 12 kilometer van de E19 (oprit Rumst). Daardoor zijn zowel Antwerpen, Mechelen, Brussel als het Kempische achterland goed bereikbaar vanuit Lier.

Wil je je liever niet in de ochtendspits in het verkeer begeven? Dan kun je de trein nemen in het station van Lier. Na minder dan een uur sta je in Brussel-Centraal en de rit naar Antwerpen-Centraal neemt slechts een kwartiertje in beslag!

Vastgoedprijzen in Lier

Lier is dan misschien maar een klein stadje, het heeft wel een rijke geschiedenis. En dat zie je goed wanneer je in het stadscentrum rondwandelt. Er is veel mooi en uniek vastgoed te spotten, en je betaalt er gelukkig nog een billijke prijs voor. Dit zijn de gemiddelde huizenprijzen in Lier (2014):

  • 218.463 euro voor een appartement
  • 217.791 euro voor een huis
  • 461.816 euro voor een villa, bungalow of landhuis

Net zoals elders in het land is immo Lier het afgelopen decennium gestaag duurder geworden. Dat is uiteraard niet zo prettig voor je portemonnee, maar het maakt een investering in vastgoed des te slimmer!

Dit artikel delen

Suggesties voor u