Immo Linkebeek

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
4 februari 2021

Faciliteitengemeente in de Brusselse Rand

Ben je op zoek naar een woonplaats in de buurt van Brussel? Dan is Linkebeek zeker een interessante optie. Deze faciliteitengemeente in Vlaams-Brabant met bijna 5.000 inwoners is vergroeid met de Brusselse agglomeratie en telt verschillende villawijken. Een blik op de immo in Linkebeek.

Vrouw tekent contract voor onroerend goed in Linkebeek

De naam ‚ÄėLinkebeek‚Äô

Behalve een gemeente, is Linkebeek ook de naam van een beek. ‚ÄėLink‚Äô zou uit het Oudgermaans komen en ‚Äėbocht‚Äô betekenen. De beek in kwestie maakt inderdaad een brede boog rond Linkebeek-dorp. Andere taalkundigen beweren dan weer dat Linkebeek ‚Äėbeek met grasbermen‚Äô betekent. Hoe dan ook dook de naam voor het eerst op in een schenkingsakte uit 1190.

Voor wie zich trouwens afvraagt vanwaar hij Linkebeek zou moeten kennen: de gemeente kwam tot vorig jaar regelmatig in het nieuws in verband met de kwestie van de onbenoemde burgemeester Damien Thi√©ry.

Bereikbaarheid

Linkebeek is erg goed te bereiken met het openbaar vervoer. Door de gemeente lopen twee spoorlijnen, te weten de lijn 124 Brussel-Charleroi en de lijn 26 Halle-Vilvoorde. Ook rijden er zowel bussen van De Lijn, de MIVB als de Waalse vervoersmaatschappij TEC. Die verbinden Linkebeek met Brussel en de omliggende gemeentes. Daarnaast is er ook de tramlijn 51 van de MIVB die vanuit Linkebeek tot aan de Heizel rijdt.

Immo in Linkebeek kopen

Wie een woning in Linkebeek wil kopen, moet rekenen op zo’n 337.502 euro. Dat is een stuk minder dan in buurgemeente Ukkel. Een appartement komt gemiddeld op 166.964 euro, wat erg weinig is voor die regio.

Zie je het grootser en wil je een heuse villa, dan betaal je daarvoor gemiddeld 608.654 euro. Dat lijkt misschien veel, maar het is minder dan in buurgemeente Sint-Genesius-Rode. In Ukkel betaal je voor een villa zelfs bijna dubbel zoveel. 

Dit artikel delen

Suggesties voor u