Immo Londerzeel

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
19 februari 2021

Huis of appartement kopen in de Brabantse Kouters

Zoek je het beste appartement of de mooiste woning binnen je budget? En wil je graag op het platteland wonen zonder al te ver van Brussel neer te strijken? Dan is immo in Londerzeel het overwegen waard. In deze Vlaams-Brabantse gemeente geniet je van de voordelen van een middelgrote, groene gemeente én de bereikbaarheid van de grote steden.

Londerzeel

Wonen in de Brabantse Kouters en de Groene Gordel

Londerzeel ligt in de Brabantse Kouters, een groene landstreek ten noorden van Brussel en een onderdeel van de Groene Gordel. In tegenstelling tot andere gemeenten in de streek is Londerzeel nog maar weinig verstedelijkt. Er wonen zo’n 18.000 mensen in Londerzeel, verspreid over de kernen Londerzeel, Sint-Jozef, Steenhuffel en Malderen. De gemeente is prima bereikbaar met de trein: vanuit het station van Londerzeel sta je in een mum van tijd in Mechelen, Dendermonde of Gent. Ook voor automobilisten is de gemeente, die langs de A12 ligt, goed ontsloten.

Huisje, tuintje, boompje in Londerzeel?

Wil je ook graag in deze gemeente wonen? Dan ben je vast geïnteresseerd in de vastgoedprijzen:

  • Bouwgrond: gemiddeld 185 euro per vierkante meter
  • Huis kopen: gemiddeld 252.708 euro
  • Villa kopen: gemiddeld 373.537 euro
  • Appartement kopen: gemiddeld 220.142 euro

Daarmee zit Londerzeel rond het Vlaamse gemiddelde en op het niveau van de buurgemeenten. Wat de prijs van bouwgrond betreft, is Londerzeel beduidend goedkoper dan buurgemeenten als Buggenhout, Merchtem en Meise.

In het relatief landelijke Londerzeel krijg je bovendien méér huis voor hetzelfde geld dan in de directe omgeving van Brussel of Mechelen. En dat maakt immo in Londerzeel dus wel erg aantrekkelijk.

Investeren in immo Londerzeel?

Ook wie op zoek is naar een opbrengsteigendom, neemt het best een kijkje in het immo-aanbod van Londerzeel. De huizenprijzen stijgen nog altijd licht in heel Vlaanderen, en dat is niet anders voor de Brabantse Kouters.

Dit artikel delen

Suggesties voor u