Immo Lovendegem

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
19 februari 2021

Oost-Vlaamse gemeente onder de loep

Lovendegem is een landelijke gemeente in de rand rond Gent. De amper 9.000 inwoners wonen in de dorpen Vlinderhoute en Lovendegem, de gehuchten Eeksken en Meienbroek en de woonwijken Lo en Bloemenwijk. Geprikkeld? Lees verder en ontdek alles wat je moet weten over immobiliën in Lovendegem.

Lovendegem

Tussen Meetjesland en Gent

Lovendegem is een van de veertien gemeenten die samen het Meetjesland vormen. Ben je niet van de streek? Wel, het Meetjesland is een heel landelijke en rustige streek in het noordwesten van Oost-Vlaanderen, ten noordwesten van Gent en de Gentse haven. Het is er dan wel rustig, op een zonnige zomerdag ben je er gegarandeerd niet alleen, want het Meetjesland is een populaire fiets- en wandelbestemming.

Maar terwijl de inwoners van Eeklo of Maldegem – eveneens in het Meetjesland – al vrij ver van de stad wonen, kun je in Lovendegem van twee walletjes eten. Het is te zeggen: je geniet thuis van het groen en de rust die daarmee gepaard gaat, maar je bevindt je ook altijd op een kleine afstand van de mogelijkheden die Gent te bieden heeft. Of het nu de ochtendlijke pendel betreft of de culturele uitjes in het weekend, snel in Gent geraken is altijd een troef. En dat lukt dus goed vanuit Lovendegem, dat via de N9 met zowel de grote ring (R4) als de kleine stadsring (R40) verbonden is.

Immo Lovendegem

De kleine gemeente Lovendegem spreekt niet voor niets veel starters en jonge gezinnen aan. Dat verklaart ook de relatief hoge huizenprijzen. 256.662 euro is hoeveel je in 2015 gemiddeld moest betalen voor een woonhuis in Lovendegem, min of meer evenveel als in de buurgemeenten Gent en Nevele. Vastgoed wordt pas écht goedkoop als je de stadsrand achter je laat en naar gemeenten als Waarschoot, Eeklo en Sint-Laureins trekt. Toch kan het interessant zijn om voor Lovendegem te kiezen, en wel om deze redenen:

  • Bouwgrond is aanzienlijk goedkoper dan in Gent en Nevele: gemiddeld 145 euro per vierkante meter.
  • Meer waar voor je geld: een huis in Lovendegem kost gemiddeld evenveel als een woning in Gent, maar je hebt er wel aanzienlijk méér huis voor. Reken niet alleen op grotere huizen en appartementen, maar ook op extra troeven zoals een groene tuin en een recenter bouwjaar.
Dit artikel delen

Suggesties voor u