Immo Moorslede

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
19 februari 2021

√Čcht landelijk wonen: het kan nog

Ben je op zoek naar rust en stilte? Dan kies je het best een woonplaats op het platteland. Het West-Vlaamse Moorsele is zeker een interessante optie. Deze gemeente met een kleine 11.000 inwoners is nog voor 81,55 procent onbebouwd. Een nieuwe woning met een vergezicht op akkers en velden? Dat is een zaligheid! Ontdek snel de immo in Moorslede.

Moorslede

Moorslede: what’s in a name?

Voor je richting¬†Moorslede¬†‚Äď of in de volksman¬†Moorsl√©¬†‚Äď trekt, is het geen overbodige luxe om op een kaart even de precieze ligging¬† van de gemeente te checken. Al jarenlang is er namelijk¬†verwarring¬†tussen Moorslede en het aangrenzende¬†Moorsele, een deelgemeente van Wevelgem. Niet geheel onbegrijpelijk trouwens, gezien het plaatselijke dialect.

Naast Moorslede-centrum is er ook nog de deelgemeente Dadizele. De dorpskern van Dadizele ligt zo‚Äôn vijf kilometer ten zuiden van het centrum van Moorsele. Tussen beide kernen heb je ook nog het dorpje Slypskapelle met zo‚Äôn 1.000 inwoners.

Geschiedenis van het ‚ÄėLievensdorp‚Äô

De eerste vermelding van Moorslede als Morcelede dateert uit 1085.  De heerlijkheid Moorslede strekte zich toentertijd uit tot in Nieuwkerke en Aardooie. Omstreeks 1700 kwam het gebied in handen van de heren van Dadizele. Tot eind de 17de eeuw bestond Moorslede nog voor een derde uit heide en bos.

Moorslede wordt ook soms het ‚ÄėLievensdorp‚Äô genoemd. Die naam verwijst naar Constant Lievens (1856-1893), een missionaris die vooral in India actief was. Zijn standbeeld prijkt op de markt van Moorslede.

Immo in Moorsele

Ben je van plan om je in Moorslede te vestigen? Dan moet je rekening houden met deze gemiddelde vastgoedprijzen:

  • Voor bouwgrond betaal je zo‚Äôn¬†125 eur per vierkante meter. Dat is vrij goedkoop voor de streek.
  • Een gewoon woonhuis heb je voor gemiddeld¬†174.643 euro. Ook dat is niet erg prijzig.
  • Een villa is iets duurder: gemiddeld¬†396.133 euro. In vergelijking met het nabijgelegen¬†Roeselare¬†is dat nog altijd erg schappelijk.¬†
Dit artikel delen

Suggesties voor u