Ben je op zoek naar rust en stilte? Dan kies je het best een woonplaats op het platteland. Het West-Vlaamse Moorsele is zeker een interessante optie. Deze gemeente met een kleine 11.000 inwoners is nog voor 81,55 procent onbebouwd. Een nieuwe woning met een vergezicht op akkers en velden? Dat is een zaligheid! Ontdek snel de immo in Moorslede.
Voor je richting Moorslede – of in de volksman Moorslé – trekt, is het geen overbodige luxe om op een kaart even de precieze ligging van de gemeente te checken. Al jarenlang is er namelijk verwarring tussen Moorslede en het aangrenzende Moorsele, een deelgemeente van Wevelgem. Niet geheel onbegrijpelijk trouwens, gezien het plaatselijke dialect.
Naast Moorslede-centrum is er ook nog de deelgemeente Dadizele. De dorpskern van Dadizele ligt zo’n vijf kilometer ten zuiden van het centrum van Moorsele. Tussen beide kernen heb je ook nog het dorpje Slypskapelle met zo’n 1.000 inwoners.
De eerste vermelding van Moorslede als Morcelede dateert uit 1085. De heerlijkheid Moorslede strekte zich toentertijd uit tot in Nieuwkerke en Aardooie. Omstreeks 1700 kwam het gebied in handen van de heren van Dadizele. Tot eind de 17de eeuw bestond Moorslede nog voor een derde uit heide en bos.
Moorslede wordt ook soms het ‘Lievensdorp’ genoemd. Die naam verwijst naar Constant Lievens (1856-1893), een missionaris die vooral in India actief was. Zijn standbeeld prijkt op de markt van Moorslede.
Ben je van plan om je in Moorslede te vestigen? Dan moet je rekening houden met deze gemiddelde vastgoedprijzen: