Immo Nazareth

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
19 februari 2021

Voor wie houdt van landelijkheid én comfort

Wie in België op zoek gaat naar een woning, staat vaak voor een moeilijk dilemma. Of je gaat wonen in de stad, waar je alles makkelijk kunt bereiken, maar groen en rust dan weer erg zeldzaam zijn. Of je gaat op het platteland wonen, ver van de stadsdrukte, maar dan moet je de lange autoritten naar het werk erbij nemen. Bestaat er dan geen compromis? Gelukkig wel. Nazareth is zo’n gemeente waar economische bloei de landelijke rust niet in de weg staat. Ontdek alle troeven van immo in Nazareth.

Nazareth

Gemeente met een geschiedenis

De Oost-Vlaamse gemeente Nazareth telt intussen 11.500 inwoners en is de jongste jaren organisch gegroeid. Maar deze aangename plek bij Gent heeft best een lange geschiedenis. De term ‘Nazareth’ komt al voor in een tekst uit 1259 na Chr. Er zijn meerdere etymologische verklaringen voor deze eigennaam. Wellicht is Nazareth genoemd naar de gelijknamige Bijbelse plaats Nazareth. Minder waarschijnlijk is dat Nazareth een verbastering is van ‘magherhet’ (magere heide).

Monumenten met karakter

Nazareth heeft als kleine gemeente toch een aantal monumenten waar ze trots op mag zijn. Tot het onroerend erfgoed behoren onder meer een negentiende-eeuwse kerk en het Oud Kasteel. Dat werd neergepoot in 1771 door Lodewijk-Emmanuel van Rockolfing. Zijn kleindochter Eugenia-Amelia huwde met Philippe Kervyn de Volkaersbeke.

Daarnaast is er ook nog ’t Kasteeltje, dat het levenslicht zag in 1880 en voor het eerst bewoond werd door de baronessen Marie, Louise en Augusta Kervyn de Volkaersbeke. Het werd later geschonken aan de zusters cisterciënzers in 1912. Vandaag biedt het pand onderdak aan een onderdeel van de kinderopvang en het Kinderkasteeltje.

Immo in Nazareth: gouden locatie

Nazareth is economisch welvarend. Veel ondernemingen hebben er zich gevestigd, met een mooie werkgelegenheid als resultaat. Er zijn vijf bedrijventerreinen, meer dan 100 landbouwbedrijven en talrijke handelszaken. Ongezellig? Helemaal niet. Nazareth heeft ook een bijzonder groen karakter. Wie een frisse neus wil halen, kan er wandelen en fietsen in de Hospicebossen, langs de Schelde en op het Spoorwegpad.

Huizen in Nazareth kosten gemiddeld 264.250 euro, bij appartementen is dat zo’n 246.964 euro. Voor een villa tel je gemiddeld 370.152 euro neer.

Dit artikel delen

Suggesties voor u