Immo Nieuwpoort

Geschreven door Logic-Immo.be
19 februari 2021

Wonen in een trendy badplaats

Nieuwpoort is een jonge en dynamische stad aan de Belgische kust. Een badplaats om met alle zintuigen van te genieten. Wil je ook wonen op een plek die zee, strand, boulevard, jachthaven en allerlei ander moois combineert? Dan is dit wat je moet weten over het immo-aanbod in Nieuwpoort. 

Nieuwport

Van ‘Isera Portus’ naar ‘Novus Portus’

In 1150 dook ‘Isera Portus’ voor het eerst op in geschriften. Dat was de oorspronkelijke naam van de stad, maar uiteindelijk werd het ‘Novus Portus’ (Nieuwpoort). In het begin werd het plaatsje volledig omringd door een stadsmuur en slotgracht. Daardoor was er echter geen plek meer voor uitbreiding, dus moest de muur uiteindelijk worden afgebroken. In de loop van de geschiedenis heeft Nieuwpoort verschillende verwoestingen meegemaakt (onder andere tijdens de Eerste Wereldoorlog), maar de stad herleefde keer op keer. Gelukkig maar, want rond de negentiende eeuw kwam het kusttoerisme op gang en nu is Nieuwpoort een gezellige stad met ruim 11.000 inwoners.

Een badplaats met uitstraling

Nieuwpoort bestaat eigenlijk uit twee delen: Nieuwpoort-Stad en Nieuwpoort-Bad. De oude stadskern vind je namelijk op drie kilometer van de kustlijn, terwijl er aan de kust een nieuwe, toeristische stadskern is ontstaan. Daar is van alles te doen voor jong en oud: een wandeling of fietstocht langs de boulevard, een bezoekje aan de gerestaureerde monumenten, de gezellige pleintjes of sfeervolle winkelstraat… Daarnaast vind je in Nieuwpoort een van de grootste jachthavens van Europa. Tweeduizend plezierboten zorgen voor een indrukwekkend zicht vanop de promenade.

Om Nieuwpoort met de auto te bereiken volg je de E40 richting Veurne en Calais. Ook kun je de trein nemen naar station Oostende of De Panne, om vervolgens over te stappen op de bus of kusttram. Bus en tram verbinden het stadscentrum van Nieuwpoort met de buitenwijken en omliggende steden.

En natuurlijk is de stad ook via het water goed te bereiken. De rivier de IJzer mondt in Nieuwpoort uit in de Noordzee en daarnaast lopen de kanalen Nieuwpoort-Duinkerke en Plassendale-Nieuwpoort door de stad.

Immo Nieuwpoort: de vastgoedprijzen

Enkel wat villa’s betreft, is Nieuwpoort aan de duurdere kant. Vergeleken met de andere kustgemeentes kent Nieuwpoort namelijk vrij gemiddelde vastgoedprijzen:

  • Gewone woonhuizen: 263.846 euro
  • Appartementen: 269.509 euro
  • Villa’s: 464.286 euro
  • Bouwgrond: 306,43 euro per vierkante meter
Dit artikel delen

Suggesties voor u