Immo Nijlen

Geschreven door Logic-Immo.be
19 februari 2021

Wonen in een gemeente die schittert als een diamant

Heb je weleens overwogen om je in Nijlen te vestigen? Nee? Dan is het tijd voor verandering, want deze Antwerpse gemeente heeft heel wat te bieden, zowel op vlak van natuur als op gebied van historisch erfgoed. Nijlen telt meer dan 22.000 inwoners en ligt op de verbindingsweg tussen de steden Lier en Herentals. Zo scoort de groene gemeente meteen ook hoog qua bereikbaarheid.

Nijlen

De diamant van de Kempen

Nijlen staat al sinds jaar en dag bekend voor zijn diamanthandel en -nijverheid. In 1885-1890 richtte ene Jan Eduard Claes de eerste diamantslijperij met meer dan een molen op in Nijlen. Een aantal jaren laten rezen de slijperijen als paddenstoelen uit de grond. Het slijpen kende zijn hoogdagen in de 19de en de 20ste eeuw, maar Nijlen zal altijd het centrum van diamantbewerking in de Kempen blijven.

Nijlen baadt in het groen

In welke deelgemeente van Nijlen je ook woont, de natuur loert om de hoek. Ideaal om je stapschoenen vanonder het stof te halen of op je stalen ros te springen, want aan fiets- en wandelpaden geen gebrek! De gemeente pakt hier ook graag mee uit en biedt een wandelgids aan, die je helpt deze prachtige streek te ontdekken. Bovendien baant de gids je niet alleen een weg door de natuurgebieden, hij gunt je ook een blik op de verschillende fraaie gebouwen die de gemeente rijk is.

Immo kopen in Nijlen

Laat ons de vastgoedprijzen in Nijlen en omgeving eens onder de loep nemen. Met een gemiddelde van ongeveer 250.000 euro voor een appartement is Nijlen een van de duurste gemeentes in vergelijking met zijn buren. Maar waarom niet wat groter gaan wonen? Op vlak van huizen en villa’s scoort deze diamant van de Kempen een pak voordeliger dan buurgemeenten Ranst, Zandhoven en Lier.

Dit artikel delen

Suggesties voor u