Immo Ninove

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
19 februari 2021

Wonen tussen de Vlaamse Ardennen en het Pajottenland

Ninove – de Ninovieters zeggen steevast ‘Ninof’ – is een compacte stad in het uiterste zuidoosten van Oost-Vlaanderen. Ze ligt in het midden van een groene en heuvelachtige streek én op een boogscheut van de hoofdstad. De ideale ligging voor singles, koppels en gezinnen die in Brussel werken en ’s avonds van de rust van het platteland willen genieten.

Ninove Neigem

Enkele weetjes over de stad Ninove

Ninove is een redelijk kleine stad. De gemeente telt 38.000 inwoners, waarvan er heel wat buiten het stadscentrum wonen, in een van de elf deelgemeenten: Appelterre-Eichem, Aspelare, Denderwindeke, Lieferinge, Meerbeke, Nederhasselt, Neigem, Okegem, Outer, Pollare en Voorde. Het grondgebied beslaat 72,57 km2. Daarvan is 77,23 procent onbebouwd.

Ninove ligt in de prachtige Denderstreek: de Dender loopt dwars door de stad. Volg hem en je geniet van schitterende landschappen langs het water: het perfecte decor voor een wandeling of een tocht met de fiets of te paard. Andere bezienswaardigheden in Ninove zijn de Abdijkerk, de Koepoort, het Oud Stadhuis en de archeologische site nabij de abdij. Het carnaval van Ninove is een van de grootste van het land en hoeft amper onder te doen voor dat van die andere Denderstad, Aalst.

Ninove als uitvalsbasis

Het zuidoosten van Oost-Vlaanderen is een prima plek om te wonen als je werkt in of rond Brussel. In Ninove is er namelijk nog heel wat betaalbaar vastgoed, zowel in de stadskern als op het heuvelachtige platteland. De stad is bovendien rechtstreeks verbonden met Dilbeek en Brussel via de N8. De N28/45 leidt dan weer naar de E40 in Aalst. Ook kleinere steden als Halle, Geraardsbergen en Zottegem zijn perfect bereikbaar vanuit Ninove. Ten slotte beschikt Ninove over een spoorwegstation op de lijn tussen Denderleeuw en Schaarbeek.

Geïnteresseerd in een huis of appartement in Ninove? Dan ben je wellicht benieuwd naar de vastgoedprijzen:

  • gemiddeld 227.823 euro voor een koopappartement
  • gemiddeld 187.394 euro voor een woonhuis (dertig procent goedkoper dan buurgemeente Gooik)
  • gemiddeld 143 euro per vierkante meter bouwgrond (vijftig procent goedkoper dan Denderleeuw)
Dit artikel delen

Suggesties voor u