Immo Oudenaarde

Geschreven door Logic-Immo.be
10 maart 2021

Wonen in de parel van de Vlaamse Ardennen

Een stad met een verrassend stadhuis, weelderige wandtapijten en het Centrum Ronde van Vlaanderen: dat is Oudenaarde (Frans: ‘Audenarde’). Benieuwd wat deze prachtige Oost-Vlaamse stad allemaal aan bezienswaardigheden en immo te bieden heeft? Lees dan snel verder!

Oudenaarde

Erfgoed, bier en fietsen

Er zijn meer dan honderd beschermde monumenten in Oudenaarde. In het centrum gaat alle aandacht naar het stadhuis op de Grote Markt, een schoolvoorbeeld van de Brabantse laatgotiek. In het gebouw is nu een museum ondergebracht, waar wandtapijten en zilverwerk worden tentoongesteld. Ook niet te missen zijn de Sint-Walburgakerk, het begijnhof en het Bisschopskwartier.

Daarnaast is Oudenaarde bekend om zijn bruine bieren. Al in de viertiende eeuw bestond er in Oudenaarde een gilde van brouwers. Enkele plaatselijke brouwerijen zetten die rijke biertraditie nog altijd verder, zoals Cnudde, Liefmans, Roman en Smisje.

Verder is ook sport niet onbelangrijk in Oudenaarde. Sinds 2012 is de stad namelijk de aankomstplaats van de Ronde van Vlaanderen. Je vindt er zelfs het museum ‘Centrum Ronde van Vlaanderen’, volledig gewijd aan de Ronde en aan wielersport in het algemeen.

Industrie en toerisme

Van groot belang voor de werkgelegenheid in de regio zijn de industrieterreinen op Oudenaards grondgebied, waar zich verschillende internationale bedrijven hebben gevestigd. Ook de textielnijverheid houdt er nog altijd stand. En een stad met zoveel erfgoed, vlak bij de Vlaamse Ardennen, geniet natuurlijk van toerisme.

Goed nieuws voor wie zelf Oudenaarde wil bezoeken (of zich er wil vestigen): de stad is goed te bereiken met de auto en het openbaar vervoer. Oudenaarde ligt namelijk op het kruispunt van de N8 en de N60. Bovendien heeft de stad twee stations: één op het grondgebied van deelgemeente Bevere en nog een kleiner station in deelgemeente Eine. Ten slotte is de stad via de Schelde verbonden met de havens van Antwerpen, Gent en Terneuzen.

Immo Oudenaarde: de vastgoedprijzen

Plannen om je permanent in Oudenaarde te vestigen? De laatste jaren zijn de gemiddelde prijzen van woonhuizen er aan het stijgen, terwijl de prijzen van appartementen dalen. Houd dus rekening met de volgende gemiddelde vastgoedprijzen:

  • Woonhuizen: 216.905 euro
  • Appartementen: 223.565 euro
  • Villa’s: 315.889 euro
  • Bouwgrond: 179 euro per vierkante meter
Dit artikel delen

Suggesties voor u