Immo Oudenburg

Geschreven door Logic-Immo.be
19 februari 2021

Oudenburg: wonen in een stad die geschiedenis schrijft

Je hart verpand aan de West-Vlaamse Polders of aan de zandleemstreek? Dan is Oudenburg misschien wel de perfecte woonplaats voor jou! Deze stad met ruim 9.000 inwoners heeft een rijke geschiedenis en is bovendien vrij vlot bereikbaar. Een blik op de immo …

Oudenburg

Het ontstaan van Oudenburg

Net als Tongeren is Oudenburg ontstaan uit een Romeinse vestiging. Tussen 180 en 250 n.Chr. werd de toenmalige burgerlijke nederzetting omgebouwd tot een militair fort, een zogenaamd castellum.

In het begin van de vijfde eeuw verloor deze nederzetting zijn militaire betekenis. Later deed het castellum nog dienst als steengroeve en in de elfde eeuw werden de stenen gebruikt om de Sint-Pieterskerk op te trekken.

Bereikbaarheid

Vandaag is het aangenaam wonen in Oudenburg. Naast de stadskern, waar ruim de helft van de bevolking woont, bestaat Oudenburg ook nog uit de landelijke deelgemeenten Roksem, Ettelgem en Westkerke.

De stad ligt aan de snelweg A18/E40, een van de belangrijkste verkeersassen van ons land. Westkerke en Roksem liggen een paar kilometer meer naar het zuiden, langs de autoweg van Brugge naar Gistel. Daarnaast is Oudenburg ook vlot bereikbaar per bus.

Immo in Oudenburg

Geïnteresseerd in een huis of appartement in Oudenburg? Dan geven we je graag enkele kerncijfers over de stad.

  • Oudenburg is 35,38 vierkante kilometer groot. Hoewel het om een stad gaat, is de streek nog behoorlijk landelijk. 82,38 procent van de oppervlakte is onbebouwd.
  • De stad telt 9.217 inwoners.
  • Het gemiddeld jaarinkomen van een inwoner van Oudenburg bedraagt 16.207 euro. De werklooheidsgraad ligt op 5,06 procent.
  • Bouwgrond in Oudenburg kost gemiddeld 251 euro per vierkante meter. Dat is een stuk goedkoper dan in de nabijgelegen kustgemeenten Bredene en De Haan, maar duurder dan in Jabbeke en Ichtegem.
  • Voor een gewoon woonhuis in Oudenburg betaal je gemiddeld 193.885 euro, een stuk minder dan in buurgemeenten Gistel en Jabbeke.
  • Een appartement in Oudenburg kost gemiddeld 189.885 euro.

Zoek je een huis, appartement of stuk bouwgrond in Oudenburg? Bekijk dan zeker eens ons aanbod.

Dit artikel delen

Suggesties voor u