Immo Overijse

Geschreven door Logic-Immo.be
10 maart 2021

Wonen in het hart van de Druivenstreek

Overijse ligt pal in de Druivenstreek én in de groene rand rond Brussel. Vastgoed in deze rustige gemeente is dan ook erg in trek. En dat heeft z’n impact op de vastgoedprijzen. Ze liggen beduidend hoger dan het gemiddelde in Vlaanderen, maar in vergelijking met de omliggende gemeenten scoort Overijse heel behoorlijk. Hieronder zetten we de belangrijkste data op een rij en gaan we dieper in op de troeven van wonen in Overijse.  

Overijse

Immo in Overijse: ideale, groene uitvalsbasis

Overijse ligt ten zuidoosten van Brussel, nog net in de provincie Vlaams-Brabant. Het is de ideale uitvalsbasis voor wie werkt in de hoofdstad, maar ’s avonds en tijdens het weekend toch de rust wilt opzoeken. Dat zorgt ervoor dat immo in Overijse populair is, wat zich weerspiegelt in de vastgoedprijzen. Ze liggen zo’n 25 procent hoger dan het gemiddelde in Vlaanderen. In 2014 waren dit de richtprijzen:

  • huis: 270.000 euro
  • appartement: 225.000 euro
  • villa: 450.000 euro

De troeven van de Druivenstreek

Overijse wordt – samen met vooral Hoeilaart en Tervuren – door vele mensen geassocieerd met de Druivenstreek. De druiventeelt zorgt voor een tot de verbeelding sprekende en groene omgeving én glooiende landschappen. Dat maakt van de Druivenstreek de ideale plek om te fietsen en van de rust te genieten. Overijse behoort overigens ook tot de groene gordel rond Brussel.     

Tot rust komen in het Zoniënwoud

Wie houdt van de natuur, komt in Overijse en omgeving volop aan z’n trekken. Het Zoniënwoud is maar liefst 4.000 hectare groot en de ideale plek voor een fikse wandeltocht of voor een wekelijkse loopsessie. Het is een prachtig stukje natuur dat een groene long vormt in het centrum van België. Via het Ter Kamerenbos in het noordwesten loop het Zoniënwoud door tot in Brussel.

Als je rustig wil wonen in de buurt van Brussel moet je het vastgoedaanbod in Overijse zeker van naderbij bekijken.   

Dit artikel delen

Suggesties voor u