Immo Roeselare

Geschreven door Logic-Immo.be
22 februari 2021

Wonen in het hart van West-Vlaanderen

De West-Vlaamse stad Roeselare (of Roulers in het Frans) ligt centraal in de provincie en telt ruim 61.000 inwoners. Roeselare dankt zijn bekendheid vooral aan Rodenbach (de dichter én het bier), de belforttoren en het Klein Seminarie. Maak kennis met deze aangename stad en zijn immo-aanbod.

Roeselare

Bekvechten over de naam

Over de betekenis van de naam Roeselare hebben taalkundigen eeuwenlang geredetwist. Volgens de meeste recente linguïstische bevindingen zou de naam afgeleid zijn van de Gotische wortel ‘raus’, wat ‘riet’ betekent, en het Germaanse ‘hlaeris’, waarmee een open plaats in het bos wordt aangeduid. Dat komt ook overeen met de ligging van de stad: bij het ontstaan lag Roeselare namelijk temidden van het Vlaamse Woud. Door de vele waterlopen moet het gebied in die tijd vochtig en moerassig geweest zijn, een ideale voedingsbodem voor riet.

Ligging en bereikbaarheid

Behalve uit Roeselare zelf bestaat de stad ook uit de deelgemeenten Beveren, Oekene en Rumbeke. Op het grondgebied van Roeselare vind je daarnaast nog de kleinere gehuchten Zilverberg en Beitem. De stad grenst aan Staden, Hooglede, Lichtervelde, Ardooie, Izegem, Moorslede en Zonnebeke.

Roeselare ligt langs de autosnelweg A17/E403 en heeft maar liefst drie eigen afritten. Parallel met de snelweg loopt de steenweg die Brugge, Torhout, Roeselare en Menen met elkaar verbindt. Daarnaast is de stad ook vlot bereikbaar met het openbaar vervoer.

Wonen in Roeselare

Roeselare heeft zoveel te bieden dat je er zelfs een geslaagd rapnummer aan kunt wijden. De Grote Markt met zijn belfort en stadhuis spreekt misschien het meest tot de verbeelding. Het Roeselaarse stadhuis is gedeeltelijk in rococostijl opgetrokken, maar heeft ook een modern gedeelte dat dateert uit 1924.

Het Klein Seminarie was oorspronkelijk een klooster, maar werd later een school. Zowel Guido Gezelle als Hugo Verriest stonden er ooit voor de klas. Nog in de religieuze sfeer: het klooster van de Arme Klaren uit 1867, het klooster van de paters redemptoristen, de parochiekerk van het Heilig Hart en de protestantse kerk of ‘Geuzentempel’.

Roeselare presenteert zich als het bruisende hart van West-Vlaanderen. Je vindt er dan ook heel wat winkelstraten en ook de Expohallen, waar regelmatig beurzen plaatsvinden. Voor een vleugje groen kun je dan weer naar het Sterrebos en natuurreservaat De Kleiputten trekken.

De immo-prijzen in Roeselare

Van plan om vastgoed te kopen in Roeselare? Houd dan rekening met deze gemiddelde prijzen:

  • Woonhuis: 196.619 euro
  • Appartement: 269.858 euro
  • Villa: 405.313 euro
  • Bouwgrond: 175 euro per vierkante meter
Dit artikel delen

Suggesties voor u