Immo Ronse

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
10 maart 2021

Ronse: genieten van pure woonkwaliteit in de Vlaamse Ardennen

De Vlaamse Ardennen hebben heel wat in hun mars. En dan hebben we het niet alleen over de natuurpracht, maar ook over de woonkwaliteit. Ronse is gelegen in het Zuid-Vlaamse Heuvelland of de zogeheten Vlaamse Ardennen en staat symbool voor rust en sereniteit. Bovendien zijn de prijzen van immo in Ronse bijzonder aantrekkelijk. 

Ronse

Markt

Immo in Ronse: wat zijn de prijzen?

Wie in de eerste plaats op zoek is naar een kwalitatieve én betaalbare woning, moet in Ronse zijn. Te midden van de natuurpracht vind je er heel wat mooie panden, of je nu op zoek bent naar een villa, een starterswoning of een appartement. Een woning in Ronse kostte er vorig jaar gemiddeld rond de 140.000 euro. Een koopje, zeker als je kijkt naar de kwaliteit die je ervoor terugkrijgt.

Stad met een geschiedenis

Ronse telt ruim 25.000 inwoners en heeft een rijke geschiedenis. Vanaf het paleolithicum werden al verschillende heuvels door de mens bewoond. Zo zijn er in het Muziekbos sporen van menselijke activiteit aangetroffen en bouwden de Romeinen er een nederzetting. En ook in latere eeuwen speelde Ronse een belangrijke rol van betekenis. Getuige daarvan de laatgotische Sint-Hermeskerk en de Sint-Hermescrypte.

Alomtegenwoordige natuurpracht

Toch zal Ronse kandidaat-vastgoedinvesteerders vooral weten te bekoren met haar prachtige natuur. In Ronse zie je heel wat wandelaars en fietstoeristen die de rust en de weelde van de Vlaamse Ardennen opzoeken. Wie er woont, geniet er dagelijks van! Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat Ronse erg in trek is bij sportfanaten en jonge gezinnen met kinderen.

Tip: Ronse viert met de Bommelfeesten of Bommels het eerste carnaval van het jaar. Dat vindt plaats op in januari op de zaterdag v√≥√≥r de eerste maandag na Driekoningen.

Dit artikel delen

Suggesties voor u