Immo Roosdaal

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
22 februari 2021

Wonen in de groene rand rond Brussel

‚ÄúDe lucht is hier nog helder en de tarwe is goudgeel, kapellekes en wilgenbomen staan er ook nog veel.‚ÄĚ In zijn lied ‚ÄėPajottenland‚Äô lijkt Urbanus het wel over¬†Roosdaal¬†te hebben. Deze landelijke gemeente, die je niet mag verwarren met het Nederlandse Roosendaal, ligt ten westen van Brussel en heeft een oppervlakte van 21,7 vierkante kilometer. Er wonen ruim 11.000 mensen. Voor wie houdt van de natuur, maar toch in de nabijheid van onze hoofdstad wil vertoeven, is dit de perfecte woonplaats. Een blik op de¬†immo in Roosdaal.

Roosdaal

Roosdaal: de eerste fusiegemeente

In 1965 werden bij wijze van proefproject de dorpen Pamel, Strijtem en Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek gefusioneerd tot de nieuwe gemeente ‚ÄėRosendael‚Äô. Later werd de naam gewijzigd naar ‚ÄėRoosdaal‚Äô en in 1976 kwam het grootste deel van Borchtlombeek bij het grondgebied. Vandaag strekt Roosdaal zich uit langs beide kanten van de Ninoofsesteenweg, die¬†Ninove¬†met Brussel verbindt. Behalve Ninove en Brussel liggen ook¬†Denderleeuw¬†en¬†Aalst¬†vlakbij.

Voor natuurliefhebbers

Roosdaal, dat voor 73 procent onbebouwd is, staat vooral bekend omwille van de fruitteelt. Opmerkelijk: in de gemeente worden hoofdzakelijk aarbeien en frambozen gekweekt. In geen enkele andere Vlaamse gemeente vind je zo‚Äôn concentratie aan die fruitsoorten. In deelgemeente Pamel bevindt zich trouwens het Provinciaal Proefcentrum voor Kleinfruit.

Wie een mooie fietstocht wil maken langs de vele velden in de streek, heeft keuze genoeg. Door de gemeente lopen onder meer de fietsroutes Valleitjesroute, Groene Koepelroute, Pajotse Panorama’s en de Boerenkrijgroute. Daarnaast is er ook nog het jaagpad langs de Dender.

Mooiste dorp van Vlaams-Brabant

Wie trouwens in het mooiste dorp van de provincie wil wonen, moet zich in deelgemeente Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek vestigen. In 2008 kreeg dat van het vrt-programma Vlaanderen Vakantieland de titel ‚Äėmooiste dorp van Vlaams-Brabant‚Äô toebedeeld. In de finale moest het enkel het Limburgse Oud-Rekem laten voorgaan als mooiste dorp van Vlaanderen.

Immo in Roosdaal

De immoprijzen in Roosdaal zijn vergelijkbaar met die in de buurgemeenten. Voor een stuk bouwgrond betaal je gemiddeld 176 euro per vierkante meter. Een gewoon woonhuis kost je gemiddeld 223.819 euro en voor een villa tel je zo’n 335.833 euro neer. 

Dit artikel delen

Suggesties voor u