Immo Sint-Gillis

Geschreven door Logic-Immo.be
12 maart 2021

Wonen in een multicultureel ‘dorp in de stad’

Echte stadsmensen voelen zich prima in hun sas in het Brusselse. De gemeente Sint-Gillis (of Saint-Gilles in het Frans) is met ruim 50.000 inwoners behoorlijk dichtbevolkt, maar in heel wat wijken heerst toch een opmerkelijk dorpsgevoel. Een blik op het immo-aanbod van deze kleine gemeente waar meer dan 130 verschillende nationaliteiten elkaar elke dag ontmoeten.

Saint Gille

De ligging

Sint-Gillis werd vroeger ‘Obbrussel’ of ‘Hoog-Brussel’ genoemd. In 1795 kreeg het gebied haar huidige naam en werd het een aparte gemeente. Sint-Gillis ligt ingesloten tussen Anderlecht, Brussel-stad, Elsene en Vorst. In het noordoosten liggen er ook nog enkele percelen aan de overkant van de Louizalaan.

Sint-Gillis is bijzonder goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Er is een uitgebreid tram-, bus- en metronetwerk en in het westen ligt het station Brussel-Zuid, met een terminal voor hogesnelheidstreinen die je in een mum van tijd ook buiten de landsgrenzen brengen.

Fraaie gevels en andere cultuur

Als een van de weinige Brusselse gemeenten heeft Sint-Gillis haar rijke architecturale erfgoed weten te bewaren. In de wijk rond het Van Meenenplein tref je bijvoorbeeld het imposante stadhuis aan. Ook rond het Voorplein, met zijn vele cafeetjes, vind je enkele fraaie gevels. Cultuurliefhebbers halen hun hartje op aan het cc Jacques Franck en het Volkshuis. Ook wie de wereldkeuken wil proeven, komt in het kosmopolitische Sint-Gillis aan zijn trekken.

Ten slotte organiseert de gemeente ook tal van evenementen. Denk bijvoorbeeld aan het multiculturele feest aan het Bethlehemplein of het jaarlijkse Parcours d’Artistes.

Immo Sint-Gillis: de vastgoedprijzen

Ben je helemaal overtuigd om je in Sint-Gillis te vestigen? Reken dan op gemiddeld 442.510 euro voor een gewoon woonhuis en 227.248 euro voor een appartement.  Op dat gebied verschilt Sint-Gillis dus niet van de andere Brusselse gemeenten. Ook hier zijn de prijzen aan de hoge kant.

Dit artikel delen

Suggesties voor u