Immo Sint-Katelijne-Waver

Geschreven door Logic-Immo.be
22 februari 2021

Wonen in een gemeente vol van leven

Zoek je een woonplaats op een steenworp van Mechelen? Al gedacht aan Sint-Katelijne-Waver? Deze gemeente in de provincie Antwerpen met zo’n 20.400 inwoners telt heel wat fraaie hoeves en kastelen en is echt de moeite waard. ‘Een gemeente vol leven’, zo luidt het motto. Een blik op de immo in Sint-Katelijne-Waver.

sint Katelijne Waver

De naam Sint-Katelijne-Waver

Sint-Katelijne-Waver: het is een hele mondvol. De naam valt dan ook uiteen in twee delen. ‘Sint-Katelijne’ is de Nederlandse vertaling van ‘Sint-Catharina’, wat vermoedelijk slaat op de heilige Catharina van Alexandrië, een van de populairste heiligen uit de middeleeuwen.

‘Waver’ verwijst dan weer naar het Waverwoud, een bos in Mechelen, waarvan voor het eerst melding gemaakt werd in 1008.

Voor het gemak korten de inwoners van Sint-Katelijne-Waver de naam van hun gemeente meestal af tot ‘Sint-Katlijne’ of ‘Katlijne’.

De bezienswaardigheden

In Sint-Katelijne-Waver kun je je ogen de kost geven. Naast vijf kastelen, vijf kerken, tien hoeves en twee kapellen vind je in de gemeente nog tal van andere opmerkelijke gebouwen, zoals het Fort Midzelen of het Art Déco-huis Waverwoud.

Wie wil wandelen, kan naar het domein Roosendael trekken. Heb je meer interesse in groetenteelt? Bezoek dan zeker eens het Groentemuseum ’t Grom, de coöperatieve groente- en fruitveiling BelOrta of de Paprikakwekerij Algoet.

De vastgoedprijzen

Spreekt een woning in Sint-Katelijne-Waver je aan? Dan is het nuttig om te weten wat je gemiddeld neertelt voor vastgoed in de gemeente.

  • Bouwgrond kost zo’n 207 euro per vierkante meter. Dat is vrij goedkoop voor de regio. Enkel in Rumst en Bonheiden vind je bouwgrond tegen nog lagere prijzen.
  • Voor een gewoon woonhuis betaal je gemiddeld 257.973 euro. Dat is iets duurder dan in de omliggende gemeenten.
  • Een appartement is met een gemiddelde prijs van 244.544 euro dan weer relatief goedkoop voor de regio, al zijn de prijzen in Mechelen en Duffel nog goedkoper.
  • Ook voor een villa valt de prijs mee. Gemiddeld tel je daar in Sint-Katelijne-Waver 317.041 euro voor neer.
Dit artikel delen

Suggesties voor u