Immo Sint-Niklaas

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
8 maart 2021

Wonen in het bruisende centrum van het Waasland

De Oost-Vlaamse stad Sint-Niklaas telt ruim 76.000 inwoners en kan zich beroemen op het grootste marktplein van België. Voor wie een betaalbare woonplaats zoekt in een levendige provinciestad tussen Gent en Antwerpen, is Sint-Niklaas een heuse aanrader. Een blik op het immo-aanbod.

Sint Niklaas

De naam Sint-Niklaas

Sint-Niklaas is de hoofdstad van het Waasland. Naast Sint-Niklaas zelf telt de stad nog drie andere deelgemeenten: Belsele, Nieuwkerken-Waas en Sinaai. In het noorden van Belsele vind je het dorpje Puivelde.

De naam Sint-Niklaas is afkomstig van Nicolaas van Myra (Sinterklaas), de patroonheilige van de stad. In het begin van de dertiende eeuw werd voor hem een parochie opgericht en een kerk gebouwd, de Sint-Nicolaaskerk. Later is men ‘Sint-Nicolaas’ ook gaan gebruiken als naam voor het omliggende dorp. Een tijdlang werd er ook naar de stad verwezen met ‘Sint-Niklaas-Waas’, om de ligging in het Waasland te benadrukken.

Bezienswaardigheden

Naast de Sint-Nicolaaskerk vind je in de stad nog tal van andere fraaie bouwwerken. Er is de Onze-Lieve-Vrouwekerk, de Sint-Jozefskerk en de Christus Koningskerk, maar ook burgerlijke bouwwerken zoals het Castrohof, het Stadhuis, het Volkshuis en het Parochiehuis.

Natuurliefhebbers kunnen dan weer hun hartje ophalen in recreatiedomein De Ster, het Puitvoetbos of het Romain De Vidtspark, waar je ook het Kasteel Walburg vindt. Wie van muziek houdt, kan terecht in concertzaal De Casino. Ook zijn er tal van evenementen zoals de Vredefeesten, Sint-Niklaas Zomert en Sint-Niklaas Wintert.

Immo Sint-Niklaas: de vastgoedprijzen

Vastgoed in Sint-Niklaas is vrij betaalbaar. Voor woningen en appartementen is de stad goedkoper dan het Belgische gemiddelde. Villa’s en bouwgronden zijn dan weer flink duurder. Sowieso woon je er wel goedkoper dan in steden zoals Gent of Antwerpen.

Concreet moet je rekening houden met deze gemiddelde immo-prijzen:

  • Bouwgrond in Sint-Niklaas kost zo’n 209 euro per vierkante meter.
  • Voor een gewoon woonhuis moet je rekenen op 205.583 euro.
  • Voor een appartement tel gemiddeld je zo’n 184.372 euro neer.
  • Wil je een villa in Sint-Niklaas? Reken dan op een gemiddelde prijs van 359.927 euro.
Dit artikel delen

Suggesties voor u