Immo Sint-Pieters-Woluwe

Geschreven door Logic-Immo.be
22 februari 2021

Chic wonen in residentieel Brussel

De Brusselse gemeente Sint-Pieters-Woluwe staat vooral bekend om zijn riante villawijken en mooie parken. Wie er wil wonen, moet wel diep in de buidel tasten. Een blik op de immo in Sint-Pieters-Woluwe.

Woluwe Saint Pierre

Stedelijk, maar groen

Sint-Pieters-Woluwe, een van de negentien Brusselse gemeentes, ligt aan de rand van het Zoniënwoud en in de nabijheid van prachtige groene zones zoals de Mellaerts-vijvers, het Parmentier-park en het Woluwepark.

De bekendste wijken van de gemeente zijn Montgomery en Stokkel, die beide vlot bereikbaar zijn met de metro, de tram en de bus. De Tervurenlaan is de belangrijkste doorgangsstraat van Sint-Pieters-Woluwe. Sinds het eeuwfeest in 1997 zijn er op eerste zondag in mei festiviteiten in deze laan, die dan ook wordt afgesloten voor het verkeer. Een tweede belangrijke hoofdweg is de Woluwelaan, die is aangelegd langs de beek waaraan de gemeente haar naam te danken heeft.

Sint-Pieters-Woluwe staat ook bekend om de vele ambassades (onder andere van China, Iran, Tunesië, Polen, Georgië, …) die er gevestigd zijn en die de gemeente een kosmopolitisch karakter bezorgen.

Architecturale parels

Architectuurliefhebbers kunnen hun hartje ophalen in Sint-Pieters-Woluwe. Je vindt er onder meer het bekende Stocletpaleis, dat in 1905 ontwerpen werd door Joseph Hoffman en sinds 2009 op de UNESCO-lijst voor werelderfgoed staat.

Een ander bekend bouwwerk is de Bibliotheca Wittockiana, een eigentijdse creatie van de Brusselse architect Emmanuel de Callataÿ. Je vindt in dit museum onder meer een tentoonstelling over boekbinden en een unieke collectie rammelaars.

Immo Sint-Pieters-Woluwe: de vastgoedprijzen

In Sint-Pieters-Woluwe vind je tal van prachtige villa’s, ruime woningen en luxueuze appartementen. Begrijpelijk dan ook dat dit een van de duurste gemeentes van Brussel – en dus van België – is. Wil je vastgoed kopen in Sint-Pieters-Woluwe, dan moet je rekening houden met deze gemiddelde prijzen:

  • Gewoon woonhuis: 510.589 euro
  • Villa: 876.409 euro
  • Appartement: 313.198 euro
Dit artikel delen

Suggesties voor u