Immo Tervuren

Geschreven door Logic-Immo.be
10 maart 2021

Rustig wonen in de groene gordel rond Brussel

Tervuren maakt deel uit van de Brusselse agglomeratie. De vraag naar vastgoed is er hoger dan het aanbod, wat een grote impact heeft op de prijzen. Zowel voor een huis, een appartement als een villa moet je heel wat kapitaal vrijmaken. Maar je krijgt er veel voor in de plaats. Je woont niet alleen op een boogscheut van Brussel. Dankzij de nabijheid van het Zoniënwoud en de Druivenstreek sta je in een mum van tijd in het groen.

Tervuren

De troeven van Immo in Tervuren

Immo in Tervuren is vooral populair bij mensen die in en rond Brussel werken. Bovendien vinden heel wat buitenlanders – voornamelijk Britten en Amerikanen die bij de EU, de NAVO of als expat voor een multinational werken –  de weg naar Tervuren. Vooral de aanwezigheid van de Britse school is voor hen een doorslaggevende factor.De vastgoedprijzen in Tervuren liggen – net zoals in andere gemeenten uit de Brusselse rand – een pak hoger dan het gemiddelde in Vlaanderen. In 2014 betaalde je voor een huis zo’n 300.000 euro, terwijl de prijs van een appartement gemiddeld ongeveer 280.000 euro bedroeg. Kapitaalkrachtige mensen zijn in Tervuren ook aan het juiste adres voor een villa. Daarvoor moeten ze wel diep in de geldbeugel tasten. Prijzen van meer dan 500.000 euro zijn geen uitzondering.    

Heerlijk ontspannen in het Zoniënwoud

Tervuren telt 21.000 inwoners. De nabijheid van het Zoniënwoud maakt de gemeente extra aantrekkelijk voor natuurliefhebbers. Deze groene long in het centrum van België is ideaal om na een drukke werkweek samen met het gezin tot rust te komen.   

Tervuren is bovendien tot buiten de landsgrenzen bekend voor het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika, dat een unieke collectie met Afrikaanse kunst herbergt.

Wonen in Tervuren is dus een aanrader voor wie dicht bij Brussel wil wonen en toch van de rust en de natuur houdt!

Dit artikel delen

Suggesties voor u