Immo Ukkel

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
22 februari 2021

Wonen in een van Brussels groenste gemeentes

Ukkel is, op Brussel-centrum na, de grootste gemeente van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Deze gemeente telt ruim 81.000 inwoners en is vooral bekend door het KMI en het Ter Kamerenbos. Ukkel is dan ook een van de groenste gemeenten van Brussel. Een blik op het immo-aanbod.

Uccles

Van dorp naar stad

In de vroege middeleeuwen was Ukkel een groot Karolingisch domein dat behalve het huidige Ukkel ook Vorst, Drogenbos, Sint-Gillis en delen van Brussel en Elsene omvatte. In 1795 werd Ukkel samengevoegd met Stalle en Carloo (Sint-Job).

In de loop van de negentiende eeuw begon ook in Ukkel, dat voorheen erg landelijk was, de verstedelijking. Die ontwikkeling zorgde niet alleen voor een heel stevige bevolkingsgroei, het was ook het begin van de verfransing. Tot 1900 was de gemeente nagenoeg volledig Nederlandstalig.

Wonen in Ukkel

Ukkel ligt ten zuiden van Brussel-centrum, vlak bij de Ring. De gemeente grenst aan Elsene, Watermaal-Bosvoorde, Vorst en Linkebeek.

Met het openbaar vervoer is Ukkel erg vlot bereikbaar. Er zijn meerdere stations en er stoppen ook diverse bussen en trams.

In Ukkel is het bijzonder aangenaam wonen. Je vindt in de gemeente erg fraai vastgoed, zoals grote appartementen, weelderige huizen en luxueuze villa’s.

Natuurliefhebbers vinden vlot de weg naar het Ter Kamerenbos (een uitloper van het ZoniĂ«nwoud) en het Montjoiepark. Wie geluk heeft, kan ook Ukkels ereburger Salvatore Adamo tegen het lijf lopen.

Immo Ukkel: de vastgoedprijzen

Wees je er wel van bewust dat Ukkel een van de duurste gemeentes van Brussel – en dus van België – is. Wil je er vastgoed kopen, dan moet je rekening houden met deze gemiddelde prijzen:

  • 862 euro per vierkante meter voor bouwgrond
  • 505.623 euro voor een gewoon woonhuis
  • 299.446 euro voor een appartement
  • 1.116.845 euro voor een villa

Voor bouwgrond en villa’s is Ukkel de duurste Brusselse gemeente. Voor een appartement betaal je enkel in Sint-Pieters-Woluwe meer. Ook voor een gewoon huis is Ukkel erg duur in vergelijking met de andere Brusselse gemeenten.

Dit artikel delen

Suggesties voor u