Immo Veurne

Geschreven door Logic-Immo.be
22 februari 2021

Veurne: regionaal centrum voor Westkust en Westhoek

Op zoek naar een huis of appartement? Misschien wordt Veurne wel jouw toekomstige woonplaats?

Veurne

Veurne is een typische provinciestad met relatief weinig inwoners. De gemeente bestaat uit elf deelgemeenten met, behalve de kern zelf, vooral kleine polderdorpjes. Die hebben de bijzonder poëtische namen Avekapelle, Booitshoeke, Bulskamp, De Moeren, Eggewaartskapelle, Houtem, Steenkerke, Vinkem, Wulveringem en Zoutenaaie.

Veurne is vlot bereikbaar en wordt steeds meer gezien als een uitvalsbasis voor de Westhoek en de Westkust. Een blik op de immo.

Bereikbaarheid

Veurne bereiken is in elk geval geen probleem. Het is een knooppunt van buslijnen, zowel naar kussteden als naar dorpen in het agrarische hinterland. Daarnaast kun je ook een beroep doen op belbussen.

Ook per trein is Veurne makkeijk te bereiken. Er zijn rechtstreekse treinverbindingen naar Gent, Brussel, de nationale luchthaven, Mechelen en De Panne.

Immo in Veurne

Lijkt Veurne jou de geknipte stad om te gaan wonen? Dan ben je ongetwijfeld geïnteresseerd in deze cijfers:

  • De gemeente is 96,34 vierkante kilometer groot. Maar liefst 89,3 procent daarvan is onbebouwd. Behalve de kern is de gemeente dan ook heel landelijk.
  • Veurne telt 11.396 inwoners, wat relatief weinig is voor een stad van die grootte.
  • Het gemiddeld jaarinkomen van een Veurnenaar bedraagt 15.491 euro. De werklooheidsgraad ligt op 6,06 procent.
  • Voor bouwgrond in Veurne tel je gemiddeld 202 euro per vierkante meter neer. Dat is minder dan aan de kust, maar wel meer dan in buurgemeente Alveringem.
  • Een gewoon woonhuis in Veurne kost gemiddeld 181.753 euro. Ook dat is goedkoper dan aan de kust, maar iets duurder dan in Alveringem.
  • Een appartement in Veurne is dan weer een stuk prijziger. Gemiddeld betaal je daarvoor 228.712 euro.

Bekende Veurnenaars

Op wandel in Veurne? Dan kom je misschien wel een van deze bekende koppen tegen.

  • De bekendste Veurnenaar is ongetwijfeld Will Tura. De keizer van het Vlaamse lied is ereburger van de gemeente en heeft er zelfs zijn eigen sportpark. Dat kreeg de welluidende naam ‘Will Tura-Sportpark’.
  • Willem Vermandere, ook ereburger van Veurne en al zijn hele leven een notoir inwoner van deelgemeente Steenkerke, bezong zijn liefde voor Veurne in het gelijknamige nummer op zijn elpee ‘Liedjes uit de Westhoek’ uit 1968. 
  • De – volgens haar eigen zeggen – ‘relatief sympathieke’ dichteres en tekstperformer Maud Vanhauwaert is afkomstig uit Veurne. Ze werd bij het grote publiek bekend door haar bijdrage aan het tv-programma ‘Iedereen beroemd’.
Dit artikel delen

Suggesties voor u