Immo Vorst

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
22 februari 2021

Een gezellige en aangename leefomgeving

Vorst, je kent de gemeente waarschijnlijk wel van de evenementenhal Vorst Nationaal. Maar deze Brusselse gemeente heeft meer te bieden dan enkel muzikaal entertainment. Benieuwd? Laten we eens kijken naar het immo-aanbod.

Forest

‘Foris’

‘Vorst’ gaat terug op de Latijnse termen ‘foris’ en ‘forestum’. Die duiden een terrein aan dat uitsluitend door de adel gebruikt mocht worden en dus niet voor het publiek toegankelijk was. De eerste bewoners van de gemeente namen die benaming over.

Het plaatsje ontstond in de zevende eeuw aan de oevers van de (nu ondergrondse) Geleytsbeek en groeide uit onder invloed van de voormalige benedictinessenabdij rond het huidige Sint-Denijsplein. In de negentiende eeuw evolueerde Vorst van een landelijk dorp tot een verstedelijkte gemeente. Dat had te maken met de industrialisering en de daarmee gepaard gaande komst van arbeiders, ambtenaren en gegoede burgerij. Er werden dan ook nieuwe, grote lanen aangelegd en verschillende nieuwe woonwijken, waardoor de verstedelijking nog verder toenam.

Wonen in Vorst: aangenaam en rustig

Tegenwoordig is Vorst een rustige en multiculturele gemeente, die grotendeels wordt ingenomen door groene parken, zoals het Dudenpark, het park van Vorst en de zone van de Bempt. De topografie van de gemeente wordt daarnaast gekenmerkt door een steile helling. Het hoogste punt van Vorst (‘Hoogte 100’) bevindt zich daardoor op ongeveer 100 meter boven het zeeniveau en biedt zo een schitterend uitzicht over Brussel.

Daarnaast zijn er allerlei interessante bezienswaardigheden in Vorst te vinden, zoals het gemeentehuis in art-decostijl en de dertiende-eeuwse Sint-Denijskerk, die nog herinnert aan de middeleeuwse rijkdom van het abdijstadje. En natuurlijk Vorst Nationaal, de uitgestrekte evenementenhal die een podium biedt aan talrijke internationale beroemdheden.

Vorst ligt vlak bij de Brusselse Ring, waardoor je er ook belangrijke industrieën aantreft, zoals de Audifabriek. Jaarlijks rollen daar meer dan 100.000 voertuigen van de band.

Immo Vorst: de vastgoedprijzen

Interesse in deze aantrekkelijke gemeente? Voor een woonhuis betaal je gemiddeld 405.113 euro en voor een appartement 231.837 euro. Daarmee ligt Vorst mooi rond het gemiddelde van de vastgoedprijzen in Brussel.

Dit artikel delen

Suggesties voor u