Immo Waarschoot

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
22 februari 2021

Comfortabel wonen tussen Gent en Eeklo

Het Oost-Vlaamse Waarschoot heeft meer dan één troef. Deze gemeente met 7.870 inwoners kan bogen op een uitstekende bereikbaarheid. Waarschoot ligt namelijk langs de gewestweg N9 die Gent met Eeklo verbindt. Ook met de trein is de gemeente heel goed bereikbaar. Het vele groen en de rust die je hier vindt, vormen een ander groot voordeel.

Waarschot

Een beetje geschiedenis

De naam ‘Waarschoot’ is afgeleid van het Frankische woord ‘ward’ (wacht, hoede) en het Germaanse ‘skauto’ (spits toelopend stuk grond), wat verwijst naar een Merovingische of Karolingische nederzetting. ‘Warscot’ dook voor het eerst op in een oorkonde uit 1244 waarmee de bisschop van Doornik de parochie oprichtte.

Waarschoot was lange tijd omgeven door bossen en moerassen, waardoor het een dunbevolkt en afgelegen gebied was. Pas in 1861, met de voltooiing van de de spoorlijn Gent-Eeklo kwam de definitieve ontsluiting.

Veel meer dan villa’s langs de N9

Waarschoot stond lang bekend voor de vele en vaak riante villa’s langs de N9. Maar de jongste maanden gingen al heel wat van deze villa’s tegen de vlakte. In de plaats daarvan wordt in Waarschoot almaar meer ingezet op kleinere woningen in de dorpskernen en op meergezinswoningen langs de gewestweg.

Wie in Waarschoot komt wonen, kan dus genieten van de faciliteiten die kleinere gemeenten bieden, zonder de voordelen van de stad te moeten missen.

Immo kopen in Waarschoot

Lijkt het je wel wat om van Waarschoot je nieuwe woonplaats te maken? Bekijk dan zeker eens de gangbare immoprijzen voor deze gemeente:

  • Bouwgrond in Waarschoot kost gemiddeld 159 euro per vierkante meter.
  • Een gewoon woonhuis heb je voor zo’n 200.426 euro.
  • Voor een villa betaal je gemiddeld 373.122 euro.
  • Wil je liever een appartement? Reken dan op zo’n 260.026 euro.
Dit artikel delen

Suggesties voor u