Immo Zaventem

Geschreven door Logic-Immo.be
22 februari 2021

Onverwachte voordelen van een huis of appartement in Zaventem

Op zoek naar een aantrekkelijke en betaalbare woning in de rand rond Brussel? Heb je de gemeente Zaventem al eens overwogen? Zaventem is heel wat meer dan alleen een luchthaven. Ontdek hier de verborgen troeven van deze gemeente met een aangename mix van stad en platteland. 

Zaventem

Brussel – en toch niet Brussel

Ondanks de gebeurtenissen van de laatste maanden blijft Brussel voor veel mensen de beste plek om te werken en te ontspannen. Wil je dicht bij de hotspots van Brussel wonen, zonder ook werkelijk in een klein appartementje in de stad te moeten verblijven? Dan is de groene gordel rond Brussel ideaal voor jou. In Zaventem – in de groene landsstreek Dijleland – geniet je zowel van rust en natuur als van de nabijheid van het gezellig drukke stadscentrum.

Bereikbaar met het openbaar vervoer

Meer nog dan de andere gemeenten in de Vlaamse Rand is Zaventem uitzonderlijk goed bereikbaar. Ten eerste is er uiteraard de nationale luchthaven, die trouwens niet alleen op het grondgebied van Zaventem ligt, maar ook in Steenokkerzeel en Machelen. Ten tweede geniet je in Zaventem geprivilegieerde toegang tot de Brusselse Ring en de E40 richting Leuven. Ten derde telt de gemeente maar liefst drie spoorwegstations. Dat garandeert een vlotte pendel naar jobcentra als Brussel-Noord, Vilvoorde en Leuven.

Immo Zaventem biedt goeie prijs-kwaliteitverhouding

De Vlaamse Rand is niet de goedkoopste streek van Vlaanderen om te wonen. Toch is Zaventem best betaalbaar. Daar zit de luchthaven – die voor geluidshinder kan zorgen – voor iets tussen. Hier moet je als potentiële koper dus een afweging maken tussen de eventuele geluidsoverlast en het prijsverschil (tot wel 30 procent minder).

Tip: Informeer je goed over elke woning die je wil bezoeken, want niet elke woning in Zaventem heeft even veel last van overvliegende vliegtuigen. Ontdek nu de nieuwste immo in Zaventem.

Dit artikel delen

Suggesties voor u