Immo Zuienkerke

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
22 februari 2021

Wonen tussen stad en natuur

Je wil je graag in West-Vlaanderen vestigen, maar je kunt niet kiezen tussen een stek in de stad of aan de kust? Dan is de gemeente Zuienkerke misschien wel de gulden middenweg! De gemeente is met ongeveer 2.700 inwoners relatief dunbevolkt, maar bevindt zich tussen twee van BelgiĂ«s grootste badsteden, Blankenberge en Oostende, en de dichtbevolkte provinciehoofdstad, Brugge. Het vele groen en de nabijheid van de kust vormen andere voordelen. Een blik op de immo in Zuienkerke.

Zuienkerke

Zuienkerke, een goed gelegen gemeente

Kies je voor Zuienkerke als woonplaats, dan kies je voor een kleine gemeente met veel groen op een steenworp van de toeristische trekpleister, Brugge. Wil je liever uitwaaien aan zee? Start de motor, pak de bus of spring op je fiets en geniet onderweg van het prachtige polderlandschap.

Het grootste natuurgebied van West-Vlaanderen

De gemeente bestaat uit vier kleine polderdorpen, namelijk Zuienkerke zelf, Nieuwmunster, Houtave en Meetkerke. De twee eerste maken samen met Blankenberge en De Haan deel uit van een eeuwenoud weidelandschap, de Uitkerkse Polder. Eind 2016 werd het gebied door Vlaams minister van Natuur Joke Schauvliege nog erkend als natuurreservaat. De 85,6 hectaren grote Uitkerkse Polder biedt een prachtig uitzicht van weilanden, grachten, fraaie rietkragen en laaggelegen zilte graslanden.

Immo kopen in Zuienkerke

De ideale ligging tussen stad en natuur verklaart de relatief hoge immoprijzen van de gemeente Zuienkerke. Een appartement kost gemiddeld 209.841 euro. Dat is iets meer dan buurgemeente Blankenberge, maar minder dan De Haan, Jabbeke en Brugge. Voor een woonhuis tel je ongeveer 256.286 neer, min of meer evenveel als in Brugge en Jabbeke.

Dit artikel delen

Suggesties voor u