Immo Zwevegem

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
15 maart 2021

Op zoek naar een fijne eigen stek in Zwevegem? Wij zetten de troeven van deze West-Vlaamse parel graag even voor je op een rijtje. Of waarom je immo in Zwevegem zéker een kans moet geven.

Zwevegem

Zwevegem in het kort

Zwevegem ligt in de stedelijke omgeving van Kortrijk, maar ook nabij de landelijke deelgemeenten Heestert, Moen, Ottegem en Sint-Denijs. Je kunt er dus van beide walletjes eten, want Zwevegem combineert stadse gezelligheid met plattelandsrust.

Zwevegem telt zo’n 24.000 inwoners. Enkele bekende Zwevegemnaren zijn tv-maker Michiel Devlieger, judoka Gella Vandecaveye en ondernemer Antoine Bekaert.

Immo Zwevegem: wat is er te zien in Zwevegem?

Zwevegem telt enkele interessante historische bezienswaardigheden. Zo zijn er drie oude molens te bezichtigen, waarvan Mortiers Molen de oudste is. Het exacte bouwjaar is niet bekend, maar men vermoedt dat de molen dateert van voor 1798. In 1994 werd hij mooi gerestaureerd. De Molen ter Claere bevindt zich op het hoogste punt van Zwevegem (76 meter) en staat bijgevolg garant voor mooie vergezichten.

En als je toch op historische verkenningstocht gaat in Zwevegem, passeer dan ook eens langs de hallenkerk Sint Dionysius en Sint Genesius in Sint-Denijs. De laatromaanse koornis in deze kerk dateert van de twaalfde eeuw en is, samen met enkele andere oude onderdelen, beschermd.

Sport en vrije tijd in Zwevegem

Sportievelingen zullen zich als een vis in het water voelen in het gemeentelijke zwembad van Zwevegem. Je kunt er baantjes trekken in het Olympische vijftigmeterbad.

Sinds kort heeft Zwevegem een heus dancefestival in de zomer: Voltage stelde al twee jaar op rij een mooie affiche samen met nationaal en internationaal gerenommeerde deejays (Tiefschwarz was de headliner in juli 2016). Zo weet je meteen waarnaartoe als je je dansbenen volgende zomer wil uitslaan …

Immo Zwevegem

Om je een idee te geven van de vastgoedprijzen voor immo in Zwevegem, enkele gemiddelden:

  • In 2014 kostte een huis gemiddeld 173.543 euro.
  • Voor een appartement telde je toen gemiddeld 185.981 euro neer.
  • Liever een villa? Reken dan op een gemiddelde prijs van 373.701 euro.

Check hier het aanbod immo in Zwevegem.

Dit artikel delen

Suggesties voor u