Immobiliën België

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
14 januari 2021

Immobiliën blijven vaste waarde in België

In tien jaar tijd zijn de Belgische vastgoedprijzen bijna verdubbeld. Zelfs al bevestigen sommige specialisten dat de immobiliënmarkt overgewaardeerd wordt in ons land; het lijkt de kopers allesbehalve af te schrikken. Maar blijft vastgoed wel een gevestigde waarde? En wat zal de toekomst brengen? 

verkopen een onroerend goed voor het juiste prijs

Doordat onze spaarboekjes dezer dagen weinig of niets opbrengen en de financiële markten labiel blijven, is vastgoed kopen nog steeds een geliefde investering. De immobiliënmarkt bewees trouwens reeds zijn waardigheid en kon in 2011 een globale omzet van 28 miljoen euro voorleggen.

Rendement tussen 4% en 5%

Een goede vastgoedinvestering kan een rendement tussen de 4% en 5% opleveren. Het zal dus waarschijnlijk meer opbrengen dan een beursinvestering, aangezien de beurskoers misschien nog voor jaren erg instabiel blijft. Bovendien is de kans op een instorting van de immobiliënsector zeer onwaarschijnlijk. Zelfs al dalen de vastgoedprijzen, u zal er minder mee verliezen dan wanneer de beurs nog maar eens in elkaar stuikt. Wat er ook gebeurt, de vastgoedmarkt zal altijd blijven bestaan, terwijl de maatschappij altijd failliet kan gaan.

Overwaardering van de Belgische vastgoedprijzen

De Nationale Bank kondigde het onlangs aan: de Belgische vastgoedprijzen zouden met ongeveer 15% overgewaardeerd worden. Die te hoge prijzen zouden een zogenaamde vastgoed-‘luchtbel’ kunnen veroorzaken.

In Europa zou de storm die de euro bedreigt trouwens kunnen zorgen voor een progressieve inflatie die zou stijgen tot het hoogste peil sinds de jaren ‘30. En toch… enkel de immobiliënmarkt zou in staat zijn zo’n inflatie op z’n minst gedeeltelijk op te vangen door een stijging van de vastgoedprijs of door een grondig onderhoud van bestaande woningen. De immobiliënsector in België blijft een gezonde markt, die gelijkloopt met het inflatieritme en zodoende toegankelijk blijft voor gezinnen en verschillende investeerders.

Immobiliën blijven een gevestigde waarde

Onze immobiliënsector blijft aldus een gevestigde waarde. Zowel op gemiddelde als op lange termijn is investeren in vastgoed een goed idee. Let wel op de staat van het vastgoed, de isolatiegraad, de omgeving enz., zodat uw investering vast en zeker rendeert!

Dit artikel delen

Suggesties voor u