In een boekenkast logeren?

Geschreven door Logic-Immo.be
22 februari 2021

Dat kan in deze Japanse jeugdherberg

De stiekeme droom van veel boekenwurmen is wellicht om zich in een kamertje op te sluiten met een stapel boeken, een kop koffie of thee en een gezellige leeslamp. Moesten ze kunnen, ze sliepen in de boekenkast! Welnu, in Japan is er een jeugdherberg waar dat echt kan. In de hostel ‘Book and Bed’ slaap je letterlijk tussen de boeken.

hotel

Hip in Tokio

Voor hip, trendy en geeky ben je in de Japanse hoofdstad en metropool Tokio altijd aan het goeie adres. Je hebt er heel veel kleine hotelletjes en jeugdherbergen waar je, door het plaatsgebrek in Japanse steden, in kleine cabines of gedeelde ruimtes slaapt. Dat is lang niet altijd ideaal, maar het biedt natuurlijk ook kansen om iets origineels en unieks met het interieur te doen. Voor de reizigers – veelal jonge twintigers en dertigers die de wereld willen zien zonder hun volledige spaarboekje erdoor te draaien – is zo’n hostel dan weer perfect om goedkoop te overnachten. Voor een piepkleine hotelkamer betaal je in Tokio al gauw een paar honderd euro.

Book and Bed: jeugdherberg in het thema van een grote boekenkast

In Book and Bed grepen ze de kans aan om hun kosmopolitische gasten een heerlijke ervaring te bieden. Het hostel is een ontwep van Suppose Design Studio en ziet eruit als een authentieke bibliotheek of boekhandel. In de kasten staan zo’n 1.700 Japanse en Engelstalige boeken, al willen de eigenaars hun collectie graag verder uitbreiden tot 3.000 exemplaren.

In de houten boekenkasten zijn uitsparingen verwerkt die leiden naar compacte lees- en slaaphoekjes. ’s Avonds geniet je van een gezellige babbel op de bank met een medewereldreiziger, waarna je in je cabine kruipt om in alle rust een boek te lezen of te slapen natuurlijk.

Dit artikel delen

Suggesties voor u