In Kraainem wonen?

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
15 januari 2021

Voor- en nadelen van een eigen stekje in Kraainem

Wanneer je aan de inwoners van Kraainem vraagt of ze er graag wonen, is het antwoord eensluidend ‘ja’. Maar wonen in Kraainem brengt ook enkele nadelen met zich mee. De hoge huizenprijzen staan daarbij met stip op één. In dit artikel overlopen we alle ‘pros & cons’ van deze groene gemeente in de Brusselse Rand.

bouwen in Kraainem

Pro: groen wonen

Het verkeer maakt Brussel soms echt tot een hel, maar verder is onze hoofdstad een behoorlijk groene stad. En wanneer je de binnenstad achter je laat en naar de zuidoostelijke rand trekt, merk je pas echt hoeveel groen er in en rond Brussel ligt. De gemeente Kraainem is net als de buurgemeenten Wezembeek-Oppem en Tervuren verrassend groen. De meeste inwoners wonen in ruime verkavelingen met een eigen tuin en veel groen in het straatbeeld. Bovendien is Kraainem de perfecte uitvalsbasis om in de weekends de groene gordel met de fiets te verkennen.

Contra: duur wonen in Kraainem

Immo in Kraainem is duur. Daar zijn twee verklaringen voor:

  • Kraainem is een kleine gemeente waar nog maar weinig bouwgrond beschikbaar is.
  • Kraainem grenst rechtstreeks aan de Brusselse gemeenten Sint-Lambrechts-Woluwe en Sint-Pieters-Woluwe. Dicht bij de stad wonen heeft z’n prijs.

In 2014 betaalde je voor een woonhuis gemiddeld 362.879 euro, bijna 100.000 euro duurder dan in het naburige Zaventem. Het prijsverschil is zo mogelijk nog groter voor villa’s: 709.504 euro in Kraainem tegenover 380.593 euro in Zaventem.

Pro: ideale ligging

Je betaalt dan wel veel voor een huis of villa in Kraainem, je krijgt er ook veel voor in de plaats. Niet alleen woon je in het groen, je woont ook op een boogscheut van Brussel en Leuven. Kraainem is erg goed bereikbaar, met makkelijke aansluitingen op de E40 en de Ring. Ook het openbaar vervoer biedt kansen: zo kun je gebruikmaken van de metrostations Kraainem en Stokkel en tramlijn 39 naar Montgomery.

Je Frans opfrissen!

Kraainem is een faciliteitengemeente waar de meeste inwoners Frans spreken. Is dat een nadeel? Niet per se. De inwoners van Kraainem hebben de naam goed overeen te komen en hun gemeente zo leefbaar mogelijk te willen houden. Met wat wederzijds begrip en een basiskennis Frans maak je wellicht snel vrienden!

Dit artikel delen

Suggesties voor u