Instant woning-inspiratie nodig

Geschreven door Logic-Immo.be
18 januari 2021

Ontdek hier 5 prachtige design woningen!

Plannen om een design woning te bouwen? Een uitstekend idee: design architectuur is hét antwoord op de huidige architecturale uitdagingen. Dan spreken we in het bijzonder over slim ruimte- en lichtgebruik en energie-efficiëntie. Aangezien het altijd nuttig is om woning-inspiratie op te doen bij de groten, geven we hier alvast vijf voorbeelden van eigentijdse toparchitectuur. 

design huis

1. Design woning-inspiratie: ga voor asymmetrie

Design en asymmetrie gaan hand in hand. Dat bewijst deze prachtige design woning uit Buenos Aires eens te meer. The Orchid House, zoals het project heet, is geïnspireerd op de vorm van een orchidee. En dat is eraan te merken. Dit inspirerende pand gaat helemaal op in zijn omgeving dankzij het harmonieuze evenwicht tussen water, licht en ruimte.

2. Eenheid met de natuur

Deze topper uit Long Island (New York) spreekt al bij de eerste aanblik tot de verbeelding. Wat meteen opvalt, is de harmonie tussen architectuur en natuur. De architecten zagen het reliëf in de bouwgrond niet als een nadeel maar als een troef. Door het veelvuldig gebruik van glas vormt deze woning de perfecte aanvulling op de bosrijke achtergrond.

3. De gevel als uithangbord

Dit design project uit Californië toont nog maar eens aan hoe belangrijk de gevel is voor de uitstraling van je woning. Door het gebruik van houtelementen krijgt het aanzicht van deze woning een heel eigen look-and-feel. Wie buiten de lijntjes durft te kleuren, maakt van elke design woning een eyecatcher in het straatbeeld!

4. Degelijk design = functioneel design

Design moet niet alleen mooi ogen maar moet ook praktisch zijn. In dat opzet is de architect van deze woning uit Californië alvast met verve in geslaagd. Een minimalistische look wordt er gekoppeld aan een slim ruimtegebruik. De handige garageruimte op deze foto illustreert dit.

5. Ook de buitenbeleving telt

Wie woning-inspiratie zoekt, kijkt het best niet alleen naar het interieur maar ook naar de buitenafwerking. Want in de zomer zit je in de tuin, niet in je salon! Het loont dan ook zeker de moeite om te investeren in een design terras. Het houten terras van deze design woning in Bainbridge Island is sober maar subliem. Ideaal voor een duurzaam én comfortabel buitengevoel …

Dit artikel delen

Suggesties voor u