Investeren in vastgoed

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
22 februari 2021

In welke gemeenten doe je dat het best?

Ligt je spaargeld te slapen op een spaarrekening? En wil je het graag wat beter laten renderen? Dan kun je beleggen in vastgoed. Een investering in onroerende goederen biedt in veel gevallen wél een knap rendement. Maar niet alle gemeenten zijn even interessant. Lees verder en ontdek waar investeren in vastgoed het meeste opbrengt.

Investeren in België

Hoe herken je een goede investering?

Wie snel geld wil verdienen, laat zich weleens verleiden om te speculeren. Dat betekent: je kapitaal ergens in investeren om het bij kortstondige prijsstijgingen meteen opnieuw te verkopen. Een risicovolle strategie die – met een nauwgezette opvolging en een flinke dosis geluk – veel winst oplevert. Maar erg duurzaam is deze strategie niet. En ze biedt al helemaal geen zekerheid.

Investeren is, in tegenstelling tot speculeren, een manier om je geld op een duurzame en betrouwbare manier te laten renderen. Je steekt kapitaal in een langdurig project in de hoop dat het op het einde van de rit meer waard zal zijn en dat je er in de tussentijd ook wat aan verdient, in de vorm van dividenden of huurinkomsten bijvoorbeeld.

Hoe weet je nu of iets jouw investering waard is?

1.De waarde stijgt. Als de waarde alleen maar gelijk blijft, verlies je op de lange termijn toch weer geld.

2.De waarde houdt stand. Als iets snel kan devalueren, loop je een te groot risico. Investeer daarom alleen in goederen waarvan je weet dat ze hun waarde niet zomaar kunnen verliezen.

De beste gemeenten om te investeren in vastgoed

Vastgoed is traditioneel een van de best mogelijke investeringen. Zeker in België, waar we profiteren van een ultrastabiele vastgoedmarkt. Maar niet elke type vastgoed is even interessant en niet elke locatie doet het even goed.

In 2015 zagen we in deze gemeenten de grootste waardestijging:

1.Sint-Genesius-Rode

2.Putte

3.Izegem

4.Tongeren

5.Arendonk

Ukkel, Genk en Mechelen zijn andere gemeenten waar de huizenprijzen al geruime tijd aan het stijgen zijn.

Dit artikel delen

Suggesties voor u