Kasteel van Dracula te koop

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
19 januari 2021

Kasteel van Dracula zoekt nieuwe eigenaar

Wie op zoek is naar een nieuw optrekje kan sinds kort een bod doen op het middeleeuwse kasteel van Bran, een stadje op 140 kilometer van de Roemeense hoofdstad Boekarest. Deze populaire toeristische attractie is bij het volk beter bekend als het ‘kasteel van Dracula’. Perfect als je een kasteel wil kopen en geen schrik hebt van vampiers … 

kleine spooky huis

Een kasteel met een rijke geschiedenis

Het kasteel was eigendom van Vlad Dracula, een Roemeense heerser. Het torent boven de Roemeense natuur uit en ziet er erg imposant en sinister uit. Dat inspireerde schrijver Bram Stoker (1847-1912), die zijn bekende boek ‘Dracula’ op dit kasteel baseerde. Oorspronkelijk zou het verhaal zich in Oostenrijk afspelen, maar de auteur koos er toch voor om de vampier onderdak te geven in Roemenië. Dankzij het succes van het boek en tal van verfilmingen, is graaf Dracula tot op de dag van vandaag ’s werelds bekende vampier.

Een bescheiden stulpje

Het kasteel van Dracula is al enkele eeuwen oud. Het werd gebouwd in 1377, maar is nog steeds in relatief goede staat. Uiteraard heeft het kasteel wel enkele renovatiewerken nodig en moeten vooral de sanitaire voorzieningen onder handen worden genomen.

Het kasteel telt in het totaal 57 kamers en staat op een totale oppervlakte van 7.000 vierkante meter. De muren zijn trouwens bestand tegen kanonkogels.

Kasteel kopen?

De verkopers van het kasteel zijn leden van de voormalige Roemeense koninklijke familie, die het kasteel na de val van het communisme terugkregen. Hoeveel de vraagprijs voor het kasteel bedraagt, is echter nog niet duidelijk. Het kasteel werd enkele jaren geleden wel te koop aangeboden aan de overheid voor zo’n 58 miljoen euro, maar de koop ging uiteindelijk niet door.

Wil je het kasteel kopen, dan moet aan enkele voorwaarden voldoen. De verkopers willen namelijk dat investeerders het kasteel uitbouwen tot een toeristische trekpleister. Momenteel komen er jaarlijks al 560.000 toeristen het optrekje bezoeken, maar volgens het New Yorkse advocatenkantoor dat instaat voor de verkoop, kan er nog heel wat gebeuren op vlak van toeristische voorzieningen. “Het kasteel maakt nu al een degelijke winst, maar in de juiste handen heeft het potentieel om meer winst te maken dan we ons kunnen inbeelden.”

Dit artikel delen

Suggesties voor u