K(l)ei-gezellig wonen in Rumst, de parel van de Rupelstreek

Geschreven door Logic-Immo.be
10 maart 2021

Wonen in Rumst

De Rupelstreek heeft heel wat te bieden. De regio is een oase van rust én ligt bovendien slechts op een steenworp van Antwerpen en andere Vlaamse steden. Wie het liever dichter bij huis zoekt, vindt dan weer alles wat hij zoekt in aanliggende gemeenten Duffel, Mechelen, Willebroek en Kontich. Zegt het jou wel iets, wonen aan de samenvloeiing van de Dijle en de Nete, bij ruim 15.000 gezellige Rumstenaars die het helemaal voor mekaar hebben? Lees dan snel verder …

Rumst

Altijd wel iets te beleven

In Rumst valt voor iedereen wel iets te beleven. Als groen buffergebied tussen Mechelen en Antwerpen telt de gemeente bijvoorbeeld tal van fiets- en voetgangersbruggen, ideaal voor actieve groenliefhebbers. Ook de Rumstse kleiputten – een prachtig natuurgebied van ruim 150 hectare – zijn zeker de moeite waard. Hoe het zit met de cultuuragenda? Die is goed gevuld! Boekenweken, concerten, toneelvoorstellingen, tentoonstellingen … Rumst is altijd in beweging.

Bereikbaar wonen in Rumst

Rumst is een perfecte uitvalsbasis naar de rest van Vlaanderen toe. Dat is vooral te wijten aan de naburige A1-E19. Die verbindt Brussel met de A16 in Nederland en voert je zo naar de E17, de E40, de E313 en in feite overal waar je naartoe wilt. Rustig wonen in een groene buffer en toch niet inboeten aan bereikbaarheid? Dat hebben ze goed gezien, de Rumstenaars.

Immo in Rumst

Helemaal overtuigd dat wonen in Rumst echt wel de moeite is? Laat het ons dan nog even over de vastgoedprijzen hebben. Voor een woning in Rumst betaal je gemiddeld €231.000, voor een appartement dan weer €236.000. Die prijzen liggen beide hoger dan het Belgische gemiddelde, maar je krijgt er natuurlijk heel wat voor in de plaats. Kom snel immo in Rumst ontdekken!

Dit artikel delen

Suggesties voor u