Landelijk en rustig wonen in Diksmuide

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
8 maart 2021

Immo in Diksmuide

Als je op zoek bent naar een gezellige nieuwe stek in West-Vlaanderen, moet je zeker Diksmuide overwegen. Diksmuide is qua oppervlakte de grootste West-Vlaamse gemeente en telt ongeveer 17.000 inwoners, verspreid over 15 deelgemeentes, waaronder Esen, Keiem en Vladslo. Zou jij graag wonen aan de oevers van de IJzer en de Handzamevaart? We geven je geen ongelijk. Hieronder zetten we de troeven van wonen in Diksmuide op een rijtje.

Diksmuide

Wat valt er te beleven?

Wonen in Diksmuide is m√©√©r dan kuieren op de Grote Markt, het Belfort bewonderen en de IJzertoren bezoeken … In de levendige en gezellige gemeente valt altijd wel iets te beleven. Wat dacht je bijvoorbeeld van de jaarlijkse Boter- en kaasfeesten? Tijdens dit kleurrijke festival worden alle centrumstraten feestelijk aangekleed voor de kaasmarkt, de braderie, de rommelmarkt, het muziekfestival en tal van lekkere streekproducten! Ook voor thematische wandel- en fietstochten zit je in Diksmuide zeker goed.

De prachtige ligging van Diksmuide

De buurgemeenten van Diksmuide alleen al kunnen tellen. Een dagje uitwaaien aan zee? Vanuit Diksmuide sta je in een wip in Middelkerke of in Nieuwpoort. Voor kalme fiets- of wandeltochten zijn Alveringem, Koekelare en Kortemark dan weer uitermate geschikt, en ook een dagje in het Vrijbos in Houthulst is niet te versmaden. En dan hebben we het nog niet over de mogelijkheden in de Boterstad zelf gehad! Natuurgebied De Blankaart, bijvoorbeeld, is een fascinerend doortrek- en overwinteringsgebied waar je ogen tekort komt. Diksmuide bevindt zich op amper een paar kilometer van de E40 en de E403. Genoeg om er geen last van te hebben én snel overal in Vlaanderen te geraken.

Wonen in Diksmuide

Hebben de vele troeven van Diksmuide je helemaal kunnen overtuigen? Laat het ons dan snel hebben over de courante vastgoedprijzen. Voor een woonhuis betaal je in Diksmuide gemiddeld ‚ā¨186.000, wat ligt¬†onder het Vlaamse gemiddelde, terwijl je voor een appartement gemiddeld ‚ā¨239.000 neertelt, wat dan weer hoger is dan het gemiddelde. Er zijn natuurlijk altijd ook alternatieven onder deze richtprijs. Je merkt het al: heel wat mogelijkheden als je wil¬†wonen in Diksmuide.

Dit artikel delen

Suggesties voor u