Ledegem, betaalbaar wonen tussen Kortrijk en Roeselare

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
9 februari 2021

Op zoek naar een gemeente in de buurt van Roeselare, Kortrijk en Wevelgem? Dan is een woning in Ledegem ideaal voor jou. Deze gemeente heeft niet alleen op cultureel vlak heel wat te bieden, ook op vlak van wooncomfort doet de gemeente heel wat moeite. Ontdek meer over het betaalbaar wonen in Ledegem.

Kerk van Ledegem

Ontdek de voordelen van wonen in Ledegem

Door de ligging tussen Roeselare en Kortrijk, is de gemeente gemakkelijk bereikbaar. De N32 leidt je in het noorden naar Roeselare en in het zuiden naar Wevelgem en de A19. De West-Vlaamse gemeente telt ongeveer 9.500 inwoners die verspreid zijn over de deelgemeenten Sint-Eloois-Winkel en Rollegem-Kapelle.

De inwoners kunnen deelnemen aan de verschillende activiteiten die de cultuurdienst en/of de jeugddienst jaarlijks organiseren. Denk maar aan workshops, films en kinderuitstapjes zoals een zoektocht of een buitenspeeldag. Ook aan sportclubs en sportactiviteiten is er geen tekort: iedereen kan zich hier voldoende uitleven! Zo brengen de fiets- en wandelroutes je langs de mooiste plekjes van de gemeente. Je ontdekt er de veldkapelletjes, weiden, rustieke boerderijen, stukken beschermd natuurgebied en bezienswaardigheden zoals de kerk van Ledegem en het Peereboomhuis, het oudste huis van de gemeente.

Immo in Ledegem: betaalbaar wonen in West-Vlaanderen

Hoeveel kost wonen in Ledegem nu eigenlijk? In het eerste trimester van 2014 bedroeg de gemiddelde verkoopprijs slechts 134.444 euro. Tijdens het jaar 2013 lag dit bedrag gemiddeld op 170.598 euro. In de omliggende gemeenten zoals Wevelgem, Kortrijk en Roeselare, ligt de verkoopprijs van woningen gemiddeld op dezelfde hoogte of wat hoger.

De gemeente Ledegem kent enkele premies toe voor het bouwen en verbouwen van een woning. Zo hebben inwoners recht op een aankooppremie, aanpassingspremie, verbeteringspremie en premie voor het plaatsen van een warmtepomp. Heb je nog meer vragen over wonen in Ledegem? Dan kan je terecht bij de Woonwinkel. Dit centrale infoloket behoort tot de huisvestingsdienst van de regio Izegem. Via deze huisvestingsdienst willen gemeenten zoals Ledegem, Izegem en Ingelmunster samenwerken om de woonkwaliteit te verhogen en het lokale woonbeleid te coördineren.

Dit artikel delen

Suggesties voor u