Lokeren : wonen in een natuurlijke omgeving

Geschreven door Logic-Immo.be
9 maart 2021

Immo in Lokeren

Ben je op zoek naar een nieuwe stek in Oost-Vlaanderen? Dan is Lokeren misschien wel iets voor jou. De karakteristieken van een provinciestad worden gecombineerd met de rust van de omliggende natuurgebieden. Door zijn centrale ligging tussen Antwerpen en Gent vormt Lokeren bovendien een handig verkeersknooppunt dat gemakkelijk bereikbaar is via de E17 of per trein.

Lokeren

Lokeren: een korte voorstelling

Lokeren is een stad in Oost-Vlaanderen, gelegen in het uiterste westen van het Waasland. De provinciestad telt ongeveer 40.000 inwoners en heeft met Daknam en Eksaarde twee deelgemeentes. Lokeren is vooral bekend voor de festivals Lokerse Feesten en Fonnefeesten die elke zomer duizenden muziekliefhebbers naar de boorden van de Durme lokken.

Op economisch vlak kent Lokeren een gevarieerde infrastructuur, met een mix van industrieparken en winkelbedrijven. De stad beschikt over een cultureel centrum, sportaccommodaties, kunstgalerijen en een museum.

Bezienswaardigheden

Naast de Sint-Laurentiuskerk bevinden zich in het stadscentrum enkele mooie historische gebouwen uit de 17e en 18e eeuw, toen Lokeren een centrum voor vlashandel was. Voor natuurliefhebbers is de regio rond Lokeren heel aantrekkelijk. Het Molsbroek is een natuurreservaat van 80 ha en op de linkeroever van de Durme ligt het natuurgebied De Buylaers. Het Bospark zorgt voor een groene oase in het midden van de stad. In Eksaarde vormt de Liniewegel een prachtig wandel- en fietspad door de open ruimte.

Wonen in Lokeren?

Wonen in Lokeren hoeft zeker niet duur te zijn. Voor een woonhuis betaal je in Lokeren gemiddeld 195.074 euro. Dat is net onder het Vlaamse gemiddelde van 199.868 euro. De gemiddelde prijs voor een appartement komt op 211.445 euro, wat dan weer net boven het Vlaamse gemiddelde ligt (209.516 euro). Lokeren is op vlak van prijs dus zeker mainstream.

Dit artikel delen

Suggesties voor u