Machelen

Geschreven door Logic-Immo.be
24 februari 2021

Dit wil je zeker weten over deze fijne woonplek!

Machelen is een kleine gemeente in de provincie Vlaams-Brabant. Ze ligt net ten noorden van Brussel, tussen Vilvoorde en Zaventem, en telt zo’n 14.000 inwoners. Wat je nog moet weten over Machelen als je op zoek bent naar een huis of appartement? Dat lees je hier!

Machelen

Machelen, een cruciaal verkeersknooppunt

Machelen heeft dan misschien maar een klein grondgebied, op dat grondgebied bevinden zich wel enkele van de belangrijkste verkeersinfrastructuren van Brussel. Zo is er het knooppunt Machelen, waar de E19 aansluit op de Brusselse ring. Ook de op- en afritten van Vilvoorde-Luchthavenlaan en het knooppunt Zaventem liggen op het grondgebied van Machelen. En dan is er uiteraard nog de nationale luchthaven, gespreid over de gemeenten Machelen, Steenokkerzeel en Zaventem.

Al dat verkeersgeweld heeft uiteraard z’n nadelen – zo zit het gehuchtje Diegem-Lo geprangd tussen een snelwegknooppunt en de luchthaven – maar ook enkele voordelen. Wie in Machelen of Diegem woont, rijdt in een mum van tijd over de E19 of de buitenring. Ook met de trein is Machelen prima bereikbaar. Kortom, een huisje, studio of appartement in Machelen of Diegem is ideaal voor wie in Brussel werkt maar liever in de groene rand woont.

Groen én toch dicht bij Brussel

In een groene omgeving wonen kost uiteraard wel wat. Dat zie je heel goed wanneer je de vastgoedprijzen aan de groene zuidoostrand van Brussel – in de omgeving van het Zoniënwoud – bekijkt. Gelukkig vallen de huizenprijzen in Machelen goed mee. In 2014 bedroeg de gemiddelde verkoopprijs van een woonhuis er 223.680 euro, de laagste prijs van alle gemeenten in de Brusselse Rand en wel 300.000 euro minder (!) dan een huis in Sint-Pieters-Woluwe. Ook voor een betaalbare studio of appartement kun je in Machelen terecht.

Zoek je een nieuwbouwwoning of -appartement in Vlaams-Brabant? Bekijk dan zeker het aanbod nieuwbouw in deze provincie!

Dit artikel delen

Suggesties voor u