Nét buiten Brussel wonen?

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
15 januari 2021

Immobiliën Drogenbos onder de loep genomen

In de rand rond Brussel staat de huizenmarkt nooit stil. Brussel is nu eenmaal een levendige stad waar Brusselse ketjes en nieuwe migranten zij aan zij leven. Zo ook in Drogenbos, een piepkleine faciliteitengemeente ten westen van Ukkel, net buiten het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

bouwen in Drogenbos

Ukkel, Drogenbos en de groene Zennevallei

Het dorpje Drogenbos in de Zennevallei ten zuiden van Brussel is ongeveer duizend jaar oud. Het begon als een woonkern in de Brabantse hoogmeierij van Sint-Genesius-Rode en verwierf in 1798 gemeenterechten. In de daaropvolgende twee eeuwen onderging Brussel een explosieve groei ten gevolge van de industrialisatie. De streek rond Drogenbos en Ukkel bleef lange tijd agrarisch, tot de landbouw hier in de 20e eeuw plaats moest ruimen voor woonwijken. Het landschap wordt ook nu nog getypeerd door glooiende landschappen, dichte bossen en groene verkavelingen.

Wonen in Drogenbos

Samen met de industrialisering van Brussel, is de stad veranderd van een middeleeuwse Brabantse stad – waar men Nederlands sprak – naar een hoofdzakelijk Franstalige wereldstad. Ook het kleine Drogenbos, nu een faciliteitengemeente in het Vlaams Gewest, is sterk verfranst. Toch hoef je in Drogenbos allesbehalve te vrezen voor een politieke of taalstrijd met je buren! De tweetalige partij Drogenbos Plus, die de burgemeester levert, wil niets liever dan de communautaire vrede bewaren, en dat geldt wellicht ook voor de meeste bewoners.

Verder biedt wonen in Drogenbos vooral veel voordelen. De gemeente is groen en leefbaar, maar ook goed bereikbaar. Je woont op een boogscheut van de op- en afrit Ruisbroek op de E19/R0 en kunt dankzij het Brusselse openbare vervoer (trams 4, 32, 51 en 82, bijvoorbeeld) snel naar het stadscentrum reizen.

Huizenprijzen Drogenbos

Gemiddelde vastgoedprijzen voor Drogenbos:

  • Gewoon woonhuis kopen: 277.268 euro (2015)
  • Appartement kopen: 220.916 euro (2015)
  • Bouwgrond kopen: 317 euro per vierkante meter (2014)
Dit artikel delen

Suggesties voor u