Nieuw in luxevastgoed: hotel- en conciërgediensten

Geschreven door Logic-Immo.be
24 februari 2021

Primeur in Gent

Op de Kouter in Gent wordt een voormalig bankgebouw omgebouwd tot een ultraluxueus appartementencomplex. OneFiftyKouter bestaat uit 42 wooneenheden van 80 tot 350 vierkante meter, maar blinkt vooral uit door de verschillende diensten waar bewoners op zullen kunnen rekenen. Naast een wellness, evenementenkeuken en wijnkelder genieten de bewoners ook van exclusieve conciërge- en huishouddiensten – een primeur in Vlaanderen.

Luxe appartementen

Een eigen appartement, met de luxe van een hotel

Het dienstenpakket is bijzonder uitgebreid, zo meldt Trends. De bewoners van OneFiftyKouter zullen uiteraard over een luxueus appartement beschikken. Of zelfs meerdere, want het is eigen aan luxeprojecten dat kopers graag eenheden samenvoegen tot ‘villa’s in een appartementsblok’. Naast het eigen appartement, beschikken bewoners bovendien over een privébioscoop, een persoonlijke wijnkelder en een humidor (een opslagkamer voor sigaren).

Tot de gemeenschappelijke faciliteiten behoren een binnentuin en een wellness met zwembad, sauna, hammam, fitness en behandelings- en relaxatieruimtes. Dankzij een evenementenkeuken kunnen bewoners moeiteloos een cateraar inschakelen tijdens feestjes. De bijdrage voor deze faciliteiten wordt berekend op basis van het aandeel in het gebouw. Voor een standaardappartement zou het neerkomen op zo’n 300 euro per maand.

Kostprijs dienstverlening

Voor de conciërge en de huishouddiensten is er een samenwerking met het Londense bedrijf Quintessentially, dat dit soort diensten al in andere steden aanbiedt. Voor 145 euro per maand per appartement geniet je dag en nacht van topservice. Volgens de promotor is dat geen overdreven prijs: “Een deel van onze klanten komt vaak in het buitenland en ze zijn diensten zoals die van Quintessentially gewoon.”

Trend in luxevastgoed

Dienstenpakketten zoals dat van OneFiftyKouter zijn een nieuwigheid in Vlaanderen, maar gaan al langer mee in de financiële en politieke hoofdsteden van de wereld, zoals New York, Londen en Parijs. Ook in Brussel zijn er almaar meer superrijken die graag luxueus en ruim willen wonen in de stadskern met een groot arsenaal aan diensten en faciliteiten tot hun beschikking. Groupe Cayman, de promotor van OneFiftyKouter, brengt het concept nu ook naar Gent en hoopt op termijn gelijkaardige projecten op te zetten in Brugge en Antwerpen.

Dit artikel delen

Suggesties voor u