Nieuwe hype: wonen in een glazen huis

Geschreven door Logic-Immo.be
5 februari 2021

Wonen in een glazen huis steeds populairder

Als je van natuurlijk licht houdt en het niet erg vindt om een stukje privacy prijs te geven, dan is een glazen muur of een glazen huis misschien wel iets voor u. Met een glazen huis kan je maximaal genieten van het omliggende landschap – als je er de investering in glasreiniger voor over hebt. Hieronder enkele architecturale pareltjes op een rij.

glazen dak

Het glazen huis van Philip Johnson

Het Philip Johnson-huis werd ontworpen door de modernistische architect Philip Johnson en bevindt zich in de staat Connecticut, in de Verenigde Staten. Het glazen huis werd reeds gebouwd in 1949 en heeft geen binnenmuren. Johnson gebruikte het huis vooral om gasten te ontvangen – slapen deed hij toch liever in een ander huis, dat iets meer privacy bood. Het glazen huis van Philip Johnson werd in 1997 erkend als Nationaal Erfgoed.

Het Ben Rose huis, een stukje filmgeschiedenis

Het glazen Ben Rose-huis, ontworpen en gebouwd door het architectenduo James Speyer en David Haid, bevindt zich in de staat Illinois. Het bekende huis met garage was in 1986 te zien in de cultklassieker Ferris Bueller’s Day Off. Het glazen huis is 1.600 vierkante meter groot en bevindt zich in de voorstad van Chicago.  Wilt u graag een stukje filmgeschiedenis betrekken? Dat kan. Het huis staat sinds 2011 te koop voor 1,3 miljoen euro.

Woning Moereels torent uit boven andere glazen huizen

Woning Moereels torent – letterlijk – boven de andere glazen huizen uit. Het Antwerpse glazen huis werd ontworpen door architect Jo Crepain en is niet te missen: het bestaat uit zes verdiepingen en is helemaal opgetrokken uit half doorzichtig glas. Na 17 jaar werd het lantaarnvormige huis in 2006 eindelijke opgeleverd.

Glazen huis in Milaan trekt glasconcept door in interieur

Het Glazen Huis in Milaan werd ontworpen door Carlo Santambrogio en Ennio Arosio. Het complementaire duo – Santamrogio is architect en Arosio meubelontwerper – sloeg de handen in elkaar om het glasconcept tot in de puntjes door te trekken. Het Milanese glazen huis is niet enkel opgetrokken uit blauw getint glas, bijna het hele interieur bestaat uit glas! De trap, het bad, en zelfs de kaders van de sofa’s en het bed zijn gemaakt van 6mm-glas, dat speciaal voor dit project werd samengesteld.

Dit artikel delen

Suggesties voor u