Ontdek de troeven van wonen in Knesselare

Geschreven door Logic-Immo.be
9 maart 2021

Rustige gemeente met een goede ligging

Knesselare is een rustige gemeente in Oost-vlaanderen, nabij de grens met West-Vlaanderen. Door de goede ligging is immo in Knesselare niet zo goedkoop, maar zeker in vergelijking met de buurgemeenten vallen de prijzen goed mee. Bovendien geniet je er van veel groen, zoals het Drongengoedbos. 

Knesselare

Van woest stuk land tot gezellige gemeente

De gemeente Knesselare telt zo’n 8000 inwoners. Ze bestaat uit twee kernen: Knesselare-centrum en deelgemeente Ursel. De naam Knesselare zou komen van de oude naam ‘clesse’ oftewel de moerasplant kliskruid en ‘lare’ wat duidt op een woest stuk grond. De naam duidt dus op een moerassig en onherbergzaam gebied. Nu is Knesselare dat allerminst: het is een fijn landelijk dorp om in te wonen. 85% van de oppervlakte is onbebouwd; je geniet dus van een heerlijk ruimtegevoel. Toch zijn de verbindingen vanuit de gemeente ook optimaal. Via de nabijgelegen E40 sta je snel in Gent of Brugge.

Trots van Knesselare: het prachtige Drongengoedbos

In Knesselare kan je mooi wandelen of fietsen over de talrijke veldweggetjes. De gemeente ligt immers in het meetjesland, dat bekend staat om zijn mooie natuurgebieden met fiets- en wandelroutes. Het is echter het Drongengoedbos dat de echte trots is van de gemeente. Dit prachtige bos van ongeveer 550 hectare ligt voor het grootste deel op het grondgebied van Knesselare. Midden in het bos legde de NAVO tijdens de koude oorlog een militair vliegveld aan. Tegenwoordig wordt dit alleen nog gebruikt voor recreatieve sportvliegtuigjes. Op het terrein vindt elk jaar Wings & Wheels plaats, een indrukwekkende openluchtexpositie van tanks, militaire voertuigen en vliegtuigen.

50e verjaardag van de Pierlalastoet

Verder kan je in Knesselare een bezoek brengen aan de Pietendriesmolen, de oudste windmolen van Oost-Vlaanderen. Al in 1563 was er een molen op deze plek, en na renovatie wordt hij nu opnieuw gebruikt als bakkersmolen. Daarnaast is er ook de Pierlalastoet, waarin het leven van de legendarische volksfiguur Pierlala uitgebeeld wordt. In september 2014 zal de stoet voor de 50e keer door de straten trekken.

Immo in Knesselare

Een gemiddelde woning in Knesselare kost 221.000 euro. Dat is een stukje boven het Vlaamse gemiddelde, dat uitkomt op 212.000 euro. Een villa wisselt er van eigenaar voor 357.000 euro, terwijl je voor een gemiddeld appartement 195.000 euro neertelt. Daarmee liggen de prijzen voor immo in Knesselare iets boven het Vlaamse gemiddelde, maar onder de gemiddelde prijzen in de meeste buurgemeenten. Alleen in gemeenten die dichter bij Nederland liggen is vastgoed wat goedkoper, maar daar zijn de verbindingen naar andere steden dan weer minder goed. Met vastgoed in Knesselare doe je ongetwijfeld een goede zaak!

Dit artikel delen

Suggesties voor u