Ontdek het Oost-Vlaamse Herzele: cultuur en natuur

Geschreven door Logic-Immo.be
9 maart 2021

De Oost-Vlaamse gemeente vormt samen met haar acht deelgemeentes de overgang tussen de Dendervallei en de Zwalmstreek. Zowel natuur- als cultuurliefhebbers halen hier hun hart op. De gemeente herbergt ongeveer 17.500 inwoners. Misschien word jij binnenkort wel een van hen? De gemiddelde verkoopprijs van een woning bedraagt 156.519 euro.

Herzele

Waar ligt Herzele?

Herzele bevindt zich in Oost-Vlaanderen, dicht bij de grens met Vlaams-Brabant. De bekendste buurgemeenten zijn Ninove, Zottegem, Geraardsbergen en Erpe-Mere. Ook Aalst ligt op een steenworp. Natuurschoon hoef je helemaal niet ver te zoeken. De gemeente ligt in de Denderstreek, aan de rand van de Vlaamse Ardennen, met de idyllische Molenbeek en Molenbeek-Ter Erpenbeek. Het prachtige landschap ligt aan je voordeur!

Cultuur en natuur komen samen

In Herzele is het heerlijk vertoeven. Ontspannen doe je te voet of op de fiets terwijl je de verschillende beschermde monumenten van de streek ontdekt. Bezoek zeker de Buysemolen, kasteel Du Parc, kasteel in Steenhuize, de dorpskerk en de beiaard. En ook de burcht van Herzele mag niet op je lijstje ontbreken. Dit monumentale bouwwerk, dat dateert van de 11de eeuw, staat symbool voor de heerlijkheid ‘Hersele’. Sinds de restauratiewerken in de 20e eeuw is de burcht weer in al haar glorie te bewonderen.

Ben je een bierliefhebber? Dan ben je in Herzele ook aan het juiste adres. Breng een bezoekje aan brouwerij De Ryck of brouwerij Van Den Bossche en geniet van een ‘Pater Lieven’.

Immo in Herzele

Wonen in Herzele is kiezen voor een gezonde mix tussen natuur, cultuur en werk. Bovendien zijn de woningen er betaalbaar. Tijdens het tweede trimester van 2014 bedroeg de gemiddelde verkoopprijs 156.519 euro.

Wonen in Herzele? Gewoon doen! 

Dit artikel delen

Suggesties voor u